Cine este Mădălin Dumitru, şeful Direcţiei de Infrastructură din Primăria Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mădălin Dumitru, şeful Direcţiei de Infrastructură din Primăria Capitalei FOTO Marian Iliescu
Mădălin Dumitru, şeful Direcţiei de Infrastructură din Primăria Capitalei FOTO Marian Iliescu

Mădălin Dumitru, şeful Direcţiei Infrastructură din cadrul Primăriei Capitalei, se află în vizorul procurorilor DNA, pentru că există suspiciunea că ar fi atribuit contracte preferenţiale unor firme care se ocupă de realizarea lucrărilor de infrastructură. Acesta este director în Primăria Generală a Capitalei din 2008, odată cu instaurarea lui Sorin Oprescu în scaunul de primar general.

Potrivit declaraţiei de avere din luna iunie a anului trecut, Mădălin Dumitru deţine două terenuri intravilane. Unul dintre ele se află în judeţul Dâmboviţa (500 de metri pătraţi) şi a fost cumpărat în anul 2003, în timp ce al doilea este situat în Bucureşti (220 de metri pătraţi) şi l-a cumpărat în anul 2004.

Trei apartamente

De asemenea, Dumitru mai deţine şi trei apartamente în Bucureşti, în suprafaţă de 42, 45 şi 65 de metri pătraţi, care au fost cumpărate în anii 1996, 2006 şi 2007. Totodată, şeful Direcţiei de Infrastructură din cadrul Primăriei Generale mai deţine două case de locuit, de 200 de metri pătraţi , respectiv 240 de metri pătraţi, în Capitală şi Ilfov. Acestea au fost cumpărate în anul 2006, respectiv 2002, precum şi un spaţiu comercial de 1.000 de metri pătraţi, în Dâmboviţa, achiziţionat în1996.

Potrivit declaraţiei de avere, Mădălin Dumitru are datorii în valoare de 270.000 de euro, respectiv 252.000 de euro, la Egnatia, scadente în 2036 şi 2031, precum şi alţi 18.000 de euro la Banca Transilvania. Şeful Direcţiei de Infrastructură din Primăria a încasat în anul fiscal anterior declaraţiei de avere suma de 30.400, bani obţinuţi în baza contractului de muncă pe care îl are la Primăria Generală.

În schimb, soţia sa, Cristina Georgeta Dumitru, a obţinut în baza contractului de muncă pe care îl are suma de 30.000 de lei.

Firma lui Dumitru a ajuns la Culcică

În trecut, Mădălin Dumitru a fost acuzat în presă că era acţionar la firma Magistral SRL, care ar fi deţinut pachetul majoritar la Precon SRL, o firmă care ar fi câştigat mai multe contracte pentru lucrările de infrastructură din Bucureşti, scrie b365.

Potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial, Mădălin Dumitru era administratorul firmei Magistral SRL, dar în anul 2008 societatea i-a fost lăsată lui Culcică Emil, fostul partener al şefului Direcţiei de Infrastructură. Atunci, Culcică i-a luat locul lui Dumitru şi a devenit administratorul societăţii. Reporterii Adevărul au mers la adresa care apare în documentul publicat în Monitorul Oficial şi la care se preciza la data publicării că este domiciliat Mădălin Dumitru, dar la adresa din sectorul 2 a răspuns o femeie care a declarat că şeful Direcţiei de Infrastructură nu a locuit niciodată acolo. 
 

„Nu a stat aici niciodată. Îi vine corespondenţa pe adresa asta, dar el nu a locuit niciodată aici. Avea mansarda casei, dar a vândut-o unei fete din provincie în urmă cu câţiva ani. Din câte ştiu eu, el nu vine aici. Vin mereu plicuri la adresa asta, dar nu le ridică“, a ţinut femeia să precizeze.

Potrivit ziuacargo.ro, şeful Direcţiei de Infrastructură i-ar fi plătit lui Nelu Iordache sume de bani, deşi firma acestuia, Romstrade, ar fi abandonat lucrările de la Pasajul Mihai Bravu. Mădălin Dumitru ar fi responsabil şi de alte investiţii, precum amplasarea mobilierului stradal nefuncţional sau chioşcurile şi ceasurile „de aur“ din oraş.

Consilierii generali: O să-i cerem explicaţii lui Oprescu

Cornel Pipetea, consilier general PNL, a declarat, pentru Adevărul, că Consiliul General al Municipiului Bucureşti nu are o legătură directă cu activitatea executivului. „Ştim că au avut loc nişte percheziţii, dar nu avem informaţii în acest sens. Vineri, când este şedinţa de consiliu, vom solicita şi noi detalii de la primarul general Sorin Oprescu“, a declarat Pieptea. Acesta a ţinut să precizeze că deşi au mai fost cazuri în care consilierii generali au luat parte la şedinţele Direcţiei de Transporturi, nu au verificat modul în care au fost atribuite anumite contracte. 

Surse din Consiliul General au precizat că mai multe contracte atribuite de Mădălin Dumitru unor firme care se ocupă de realizarea lucrărilor de infrastructură ar fi avut mai multe probleme. „Am atras atenţia în mai multe rânduri asupra faptului că proiectele de investiţii au avut probleme. Spre exemplu s-au constuti picioare de pasaje strâmbe“, susţin acestea. Contactat de reporterii „Adevărul“, Mădălin Dumitru nu a putut fi contactat.

Doi directori din Primărie sunt vizaţi

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) fac, miercuri, percheziţii la mai multe adrese din Capitală, între care şi la sediul Primăriei, într-un dosar în care sunt vizate presupuse fapte de corupţie. Surse judiciare au declarat că în acest caz ar fi vizaţi directorul de infrastructură, Mădălin Dumitru şi Ion Dedu, directorul Direcţiei de Transport din instituţie.

Potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax, în acest caz ar fi vizaţi directorul Direcţiei de Infrastructură din Primăria Capitalei, şi soţia acestuia, pentru fapte de corupţie. Mădălin Dumitru este suspectat că ar fi dat prefenţial contracte unor firme, pentru diverse lucrări, au precizat sursele citate.

Procurorii fac percheziţii în biroul directorului şi la locuinţa acesta, precum şi la alte adrese, urmând să ridice mai multe documente care au legătură cu acest caz.

Pe aceeaşi temă:

Procurorii anticorupţie fac miercuri percheziţii la Primăria Capitalei. Sunt vizaţi şi doi directori ai instituţiei

Controversele unui proiect de 30 de milioane de euro. De ce e atacată în instanţă investiţia-mamut a Primăriei Capitalei, Bulevardul Uranus

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite