Expoziţie inedită în Capitală: rochii din vin, lemn sau pânză de păianjen. Cum au ajuns matriale purtate de Michelle Obama sau Michal Jackson în Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
rochie

Muzeul Naţional de Istorie a României găzduieşte o expoziţie inedită în cadrul căreia sunt expuse materiale unice în lume. Fibre în formă de nor, extrase din proteine din lapte sau cafea ori pur şi simplu rochii făcute din vin, aşa sună o parte din oferta pusă la dispoziţia bucureştenilor.

În cadrul Expoziţiei Futurotextiles sunt prezentate creaţii originale ale oamenilor care au inovat domenii din lumea întreagă, iar până în acest moment mii de bucureşteni de toate vârstele au trecut pragul muzeului.

Printre vedetele expoziţiei se numără o rochie alcătuită din vin, mai exact, piesa vestimentară a fost creată cu ajutorul unei bacterii care provine de pe pereţii sticlelor de vin roşu.  La câţiva paşi de „rochia din vin“ se află rochia care trădează starea doamnelor şi domnişoarelor care o poartă, reflectând starea de spirit.

Cu un guler înalt, rochia albă detectează nivelul de exaltare şi îl redă cu ajutorul unei palete de culori.

Printre piesele expuse se numără şi produse finite alcătuite din lemn, dar care, spune directorul Muzeului Naţional de Istorie a României, se confecţionează de multă vreme. 

„Rochii din lemn se făceau şi acum 100 de ani. Din punctul meu de vedere, vedetele expoziţiei sunt cele alcătuite din pânză de păianjen. Pot ajunge să coste foarte mult“, a precizat Ernest Târnoveanu, directorul instituţiei.

Materiale purtate de Kate Middleton şi Michelle Obama

Alte exponate importante sunt constituite de bucăţi de dantelă care au fost purtate de Kate Middleton sau Michelle Obama, dar şi o părticică din topul purtat de Michael Jackson în timpul filmărilor de la videoclipul Scream.
De asemenea, din expoziţie face parte şi cea mai uşoară rochie din lume, o creaţie alcătuită doar din fulgi.

Reprezentanţii instituţiei au anunţat că expoziţia a fost vernisată la jumătatea lunii trecute şi îşi va închide porţile pe 17 octombrie. 

Pe aceeaşi temă:

Noi mărturii arheologice, descoperite la Cavadineşti. Ele vor fi expuse la şcoala din localitate

Concurs de istorie pentru liceenii din sectorul 6

FOTO Ultimul weekend în care mai poate fi vizitată expoziţia „The Human Body“. Peste 86.000 de români au văzut-o până acum la Muzeul „Antipa“

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite