Bucureştenii din Sectorul 1 au cele mai multe locuri de parcare la dispoziţie din oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele mai multe locuri de parcare amenajate de administraţia locală sunt în Sectorul 1 FOTO Adevărul
Cele mai multe locuri de parcare amenajate de administraţia locală sunt în Sectorul 1 FOTO Adevărul

Cele mai multe locuri de parcare amenajate de administraţiile locale din Capitală este în Sectorul 1. Aici, oamenii au la dispoziţie, pe lângă cele 8.000 de locuri de reşedinţă, alte 100.000 de locuri oferite în mod gratuit.

În Sectorul 1, există aproximativ 8.000 de locuri de parcare de reşedinţă, taxa pe care bucureştenii din acest sector trebuine să plătească fiind de 76,65 lei/loc/autoturism/an, se arată într-un răspuns dat de Primăria Sectorului 1, către Adevărul.

Pe lângă parcările de reşedinţă, Primăria locală a mai pus la dispoziţia locuitorilor Sectorului 1 şi a persoanelor care tranzitează această zonă administrativă peste 100.000 de locuri de parcare la liber create prin introducerea sensurilor unice pe străzile secundare.

„Programul de introducere a sensurilor unice a fost demarat încă de la sfârşitul anului 2007, până în acest moment fiind introduse sensuri unice pe o treime din arterele secundare din această zonă administrativă. Introducerea sensurilor unice pe străzile secundare oferă, pe lângă alternative de fluidizare a traficului, soluţii pentru locuri de parcare, întrucât se poate parca pe ambele laturi ale străzii, fără ca circulaţia rutieră să fie obstrucţionată“, se arată în răspunsul citat.

Mai mult, potrivit răspunsului dat de administraţia locală, programul de introducere a sensurilor unice pe străzile secundare din această zonă administrativă va continua şi în viitor rezolvând astfel două probleme importante cu care se confruntă cetăţenii Capitalei: aglomeraţia din trafic şi deficitul de locuri de parcare.

În Bucureşti există peste 1.1 milioane de autovehicule înmatriculate, alte 111.590 fiind înmatriculate în Ilfov. În acest timp, Curtea de Conturi a observat că Municipalitatea a creat, în 2012, un prejudiciu de 7.3 milioane de lei fiindcă nu a pus taxa de parcare pe aproape jumătate din locurile existente.

În ceea ce priveşte numărul parcărilor în comparaţie cu numărul de maşini existente în oraş, situaţia nu pare să fie proporţională. În Sectorul 2 există  25.000 de locuri de parcare de reşedinţă, în Sectorul 3 - 53.000, în Sectorul 4 - 39.000 de locuri, în Sectorul 5 - peste 18.000 de locuri şi în Sectorul 6 - 36.000 de locuri.

Mai puteţi citi:

Parcări versus numărul maşinilor existente: ce-au făcut primarii Capitalei pentru cei peste 1,1 milioane de şoferi

În Bucureşti există peste 1.1 milioane de autovehicule înmatriculate, alte 111.590 fiind înmatriculate în Ilfov. În acest timp, Curtea de Conturi a observat că Municipalitatea a creat, în 2012, un prejudiciu de 7.3 milioane de lei fiindcă nu a pus taxa de parcare pe aproape jumătate din locurile existente. adevarul.ro vă prezintă care este situaţia parcărilor din oraş.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite