Bucureştenii consumă anual 880 de tone de mâncare în Piaţa Victoriei. Află cât câştigă restaurantele din zonă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele 8.000 de persoane care iau zilnic prânzul la restaurantele din Piaţa Victoriei consumă 2,4 tone de mâncare pe zi şi plătesc cinci milioane de euro pe an, potrivit unei analize realizate de publicaţia capital.ro.

Restaurantele şi cafenelele din Piaţa Victoriei nu duc lipsă de clientelă şi asta pentru că zona este „inundată“ de corporaţii. Întradevăr, corporatiştii sunt principalii clienţi ai localurilor din această parte a Bucureştiului, dar nu sunt şi singurii.

Unii preferă să „bată drumul“ până în Piaţa Victoriei pur şi simplu pentru atmosfera din această zonă, care este împânzită, mai ales la orele prânzului, de bucureşteni îmbrăcaţi la patru ace, cărora nu le lipsesc niciodată laptopul şi smarphone-ul.

„Vin în fiecare zi aici să savurez o cafea sau o pizza de la SpringTime pentru că restaurantele sau cafenelele parcă sunt amenajate special pentru cei care lucrează la companiile din zonă. De exemplu, peste tot găseşti conexiune wireless“, a mărturisit Evelina Minea, clientă a localurilor din Piaţa Victoriei.

Astfel, aproximativ 8.000 de persoane calcă, în fiecare zi, pragurile localurilor din Piaţa Victoriei.

Potrivit unui calcul realizat de ziarul "Adevărul", dacă fiecare dintre ei mănâncă zilnic, în medie, câte o porţie de mâncare, cu un gramaj de aproximativ 300 de grame, anual, aceştia consumă aproximativ 880 de tone de mâncare.

Toţi aceşti clienţi generează venituri de aproximativ cinci milioane de euro pe an pentru localurile din zonă, potrivit unei analize a publicaţiei capital.ro.

Cea mai importantă parte a zilei pentru proprietarii de restaurante şi cafenele din Piaţa Victoriei este prânzul, orele în care majoritatea corporatiştilor îşi iau pauza de masă.

„Zilnic, la ora 14.00 mă opresc din orice aş face şi îmi iau o pauză de vreo oră. O jumătate de oră iau masa la unul dintre fast-foodurile din Piaţa Victoriei, iar cealaltă jumătate de oră, obligatoriu, beau o cafea la Starbucks“, a explicat Alexandru Gavrilescu, angajat în cadrul unei multinaţionale din
Piaţa Victoriei.

Chiar şi Rumen Radev, dezvoltatorul primului restaurant Subway din România, care a fost inaugurat pe 10 aprilie 2012 în Piaţa Victoriei, a ales să deschidă fast-food-ul în această zonă datorită numărului mare de corporatişti. 

„Am ales Piaţa Victoriei ca locaţie pentru restaurantul nostru pentru că oricâte astfel de localuri ai deschide în această zonă, nu sunt îndeajunse pentru angajaţii mutinaţionalelor de aici“, a explicat Radev.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite