BACALAUREAŢI DE NOTA 10: „Se vede că nu se mai învaţă în ziua de astăzi. Multă lume s-a bazat pe faptul că se poate vorbi, se poate copia” FOTOGALERIE/VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Răzvan Stoica şi Alina Crăciun sunt singurii elevi din Bucureşti care au reuşit să obţină 10 la Bac. Tinerii recunosc că au fost debusolaţi de multiplele schimbări ce vizau examenul de bacalureat şi îşi doresc ca lucrurile să fie mai stabile în învăţământul din România.

Rezultatele dezastruase de la examenul de bacalaureat, care au cutremurat şcolile din întreaga ţară, i-au dezamăgit pe tinerii de 10. „Îmi pare rău că au picat aşa de mulţi, dar se vede că nu se mai învaţă în ziua de astăzi. Multă lume s-a bazat pe faptul că se poate vorbi, se poate copia şi cred că a fost bună ideea de a se pune camere, pentru că în sfârşit s-a putut vedea ce înseamnă sistemul nostru de învăţământ", a mai zis eleva. 

image
image
image

CLICK PE IMAGINI PENTRU GALERIE FOTO!

Cei doi tineri se consideră norocoşi că au avut profesori care să-i îndrume şi care să-i ajute să facă performanţă. „Profesorii mei au fost întotdeauna îngăduitori şi şi-au rupt din timpul lor şi au rămas peste program şi am făcut variante. Nu se poate spune că e lipsă de interes din partea lor", a explicat absolventul de la „Tudor Vianu".

FOTOGALERIE/VIDEO Cei doi elevi bucureşteni care au "speriat" BAC-ul. Reţeta pentru 10 curat la examen

În schimb, aceştia spun că toate schimbările din ultima vreme i-au derutat şi că, pentru rezultate mai bune, este nevoie de un sistem de examinare mult mai stabil. „E o problemă de învăţare, dar şi o problemă a schimbărilor care sunt foarte frecvente şi debusolează elevii", a spus Răzvan. Tinerii sunt optimişti că rezultatul de la Bac îi va ajuta să fie acceptaţi la universităţile la care vor să studieze.

Ce lucruri ai fost obligat să înveţi în şcoală şi nu ţi-au folosit la nimic? Ce ţi-ar fi fost util, dar şcoala nu te-a învăţat?

Spune si tu

Citeşte şi:

Primii paşi despre cum să treci mai uşor peste dezamăgirea de la BAC

Iată rata de promovabilitate la BAC din ultimii zece ani

Psihologul Tudorel Butoi despre cei care au picat la BAC: "Unii îşi pun pistolul la cap, alţii merg şi beau whiskey"

Un tânăr s-a sinucis cu arma de vânătoare a tatălui său după ce a picat bacul

„Am luat Bac-ul cu 10 fără meditaţii"


Elevul din Craiova care s-a aruncat de pe bloc după Bac are fața spartă și urmează să fie operat la București

Cauzele notelor proaste de la Bac

Liceeni rataţi, directori repetenţi

Octavian Stănăşilă: „Acest Bac a fost o dramă naţională"

Licean român care a studiat în Japonia: „Nu e ca la noi «ce şmecher sunt că am copiat». Acolo cine a copiat se simte ruşinat"

Dezastru la Bac: S-au dat note mici şi mulţi elevi au picat examenul. Există licee cu promovabilitate "ZERO"

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite