În patru zile înveţi să faci o cafea perfectă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şcoala Barmania din Bucureşti organizează lunar „cursuri de barista”, dedicate celor care vor să afle secretele cafelelor savuroase. Trainer este macedoneanul Marjan Make Kukuneshoski, desemnat în 2009 drept „Barmanul anului” din România. 

Timp de patru zile, Make îşi pune toate cunoştinţele în slujba cursanţilor. Preţul pentru acest training este de 800 de lei.
„În cadrul Şcolii Barmania, avem cursuri standard pentru barmani, cu o durată de două săptămâni, un training de specializare pe cafea, cu o durată de patru zile, a câte cinci ore pe zi, avem și cursuri pentru servire rapidă dar şi cursuri de mixologie, adică de preparare a cocktailurilor“, a declarat Bogdan Nicolae, trainer de la Școala Barmania.

În sala de practică, dotată cu espressoare profesionale, într-o atmosferă plină de savoarea cafelei proaspăt măcinate, Make le dezvăluie participanţilor „tainele“ preparării cafelelor Espresso, dar şi cum se poate obţine o spumă consistentă pentru un Cappuccino. „Primul lucru pe care-l facem atunci când ne apucăm să preparăm un Cappuccino este să încălzim laptele“, îşi începe Make lecţia.
 
800 de lei pentru un curs de „barista”

„Lucrez în domeniu de doi ani şi jumătate, iar acest curs este o provocare pentru mine. Am vrut să învăţ cât mai multe lucruri despre cafea ca să pot fi un barman cât mai complex. Ştiam să fac o cafea, dar aici am descoperit că are multe secrete“, a spus Aurel Tălpău, cursant. „Şi lecţiile despre istoria cafelei au fost extrem de interesante”, ne-a spus Mihai Baboi, un alt cursant.

Pe parcursul celor patru zile, Make le-a predat cursanților mai multe module, începând cu istoria cafelei, amestecul și prăjirea, măcinarea și dozarea, și până la utilizarea și organizarea espressorului profesional, setările manuale pe espressor, pașii servirii corecte și profilul barista.

„Este un curs extraordinar! Descoperim lucruri foarte interesante despre micuțul bob de cafea, utile pentru cultura noastră generală. Nu lucrez în domeniu, dar am venit aici pentru propria plăcere, pentru prietenii care vin în vizită și cărora le voi putea oferi o cafea bună“, a spus Darco, în vârstă de 43 de ani, de profesie inginer.

Printre tipurile de cafea pe care cursanţii au învăţat să le prepare alături de Make se numără Espresso, Cappuccino, Espresso Shakerato, Espresso corretto, Espresso rece sau „fredo“ (cu gheaţă) şi Espresso con Panna. Preţul pentru acest training este de 800 de lei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite