Un bărbat din Orhei, electrocutat mortal în timpul unor lucrări neautorizare

Un bărbat din Orhei, electrocutat mortal în timpul unor lucrări neautorizare

FOTO simbol

Un bărbat a fost electrocutat mortal în satul Bolohan, raionul Orhei, în urma comiterii mai multor încălcări grave a normelor de securitate electrică în timpul efectuării unei lucrări neautorizate în zona de protecţie a liniei electrice aeriene (LEA) de 10 kV aflată sub tensiune, fără coordonarea prealabilă cu întreprinderea de distrubuţie şi a neconştientizării pericolului pe care îl prezintă instalaţiile electrice.

Ştiri pe aceeaşi temă

În urma investigării circumstanţelor producerii accidentului, Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A. a stabilit că în timpul pozării ilegale de către un agent economic a unui cablul de fibră optică pe pilonii reţelei de distribuţie a energiei electrice, victima utiliza o greutate legată de cablu pentru aruncarea acestuia peste arbori.

La un moment dat, bucata de cablu cu greutatea ataşată la capăt a intersectat conductorul electric al LEA de 10 kV aflat sub tensiune. Luând în mână cablul de fibră optică, care era în contact cu conductorul electric, persoana dată a fost electrocutată mortal. LEA respectivă a fost deconectată imediat după recepţionarea de către dispeceratul „Moldelectrica” S.A. a informaţiei despre producerea accidentului. Decesul accidentatului a fost confirmat de o echipă a ambulanţei, solicitată la faţa locului pentru acordarea ajutorului medical.

Cauzele ce au condus la accidentare sunt intervenţia neautorizată în zona de protecţie a reţelelor electrice, nerespectarea distanţei admisibile până la părţile conductoare ale instalaţiei electrice aflate sub tensiune, aruncarea unor obiecte străine în apropiere de LEA şi neconştientizarea de către accidentat a pericolului ce-l prezintă instalaţia electrică şi a particularităţilor specifice de risc ale curentului electric.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: