La Chişinău şi în ţară se face curăţenie: Hai, Moldova!

La Chişinău şi în ţară se face curăţenie: Hai, Moldova!

Moldovenii au ieşit sâmbătă, 15 septembrie, să facă ordine în spaţiile publice, marcând astfel Ziua Globală a Curăţeniei. Deşi acţiunea a fost anunţată pentru ora 10.00, către ora 09.00 aproape 50 de chişinăuieni munceau deja în Parcul Valea Morilor, răspunzând astfel la îndemnul Mişcării civice „Hai, Moldova!”, transmite IPN.

Coordonatorul acţiunii de salubrizare în Parcul „Valea Morilor” din Chişinău, Veaceslav Creţu, a spus că în mare parte s-au implicat locuitorii din zonă. Gunoiul adunat în saci este dus la marginea parcului, de unde va fi transportat la gunoişte.

Către ora 10.00, participanţii la acţiunea de salubrizare aveau deja zeci de saci plini cu gunoi. „E foarte murdar, trebuie doi-trei ani în fiecare zi să se facă curăţenie pentru ca măcar Chişinăul să fie curat. Este dezastruos. Suntem studenţi, ne-am mobilizat mai mulţi colegi din mai multe cămine şi am venit să facem curăţenie”, a spus Tudor Buhnaci, participant la acţiune.

„Ne-am mobilizat astăzi pentru a face un act de voluntariat, dar şi o faptă bună. Poate prin aceste acţiuni de voluntariat şi de curăţare a mediului ajungem cu un mesaj la ceilalţi oameni, să înţeleagă că nu este atât de greu să fii responsabil şi să strângi din urma ta. Trebuie să protejăm natura”, a spus Ana-Maria Pârlog, participantă la acţiune.

„Hai, Moldova!” împreună cu alte mişcări, asociaţii obşteşti şi organizaţii nonguvernamentale sunt parte a echipei „Lets Do It World”, o campanie de salubrizare organizată concomitent în peste 150 de ţări, inclusiv Republica Moldova. World Cleanup Day a început astăzi în Noua Zeelandă, iar valul de acţiuni de curăţenie urmează soarele prin 24 de fusuri orare şi se va încheia 36 de ore mai târziu în Hawaii.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: