Consultaţii gratuite pentru prevenirea diabetului zaharat de tip doi

Consultaţii gratuite pentru prevenirea diabetului zaharat de tip doi

FOTO Arhivă

Nouă medici endocrinologi de la Spitalul Clinic Republican vor oferi consultaţii gratuite în contextul Zilei Mondiale a Diabetului, marcate anual pe 14 noiembrie. Toţi doritorii pot veni la consultaţii în intervalul 10.00-13.00, fără programare. Pacienţii nu au nevoie nici de poliţă de asigurare medicală, iar rezultatele vor fi anunţate imediat după colectarea probelor de sânge, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Spitalului Clinic Republican, în Republica Moldova peste 90 de mii de persoane sunt diagnosticate cu diabet zaharat. Una din două persoane cu diabet nu este încă diagnosticată. Screening-ul pentru depistarea diabetului de tip doi este important pentru a putea interveni la timp şi a preveni apariţia unor complicaţii, cum este pierderea vederii, pierderea funcţiei renale, afecţiuni cardio-vasculare, amputatii la nivelul picioarelor etc. Până la 70% din cazurile de diabet de tip doi pot fi prevenite sau se poate amâna declanşarea bolii prin adoptarea unui stil de viaţă sănătos.
 
Screening-ul pentru depistarea activă şi precoce a complicaţiilor tardive ale diabetului este un element esenţial pentru administrarea diabetului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: