Certificatele de vaccinare eliberate în Moldova, recunoscute pe teritoriul Italiei

Certificatele de vaccinare eliberate în Moldova, recunoscute pe teritoriul Italiei

FOTO simbol

Pe teritoriul Italiei sunt recunoscute certificatele de vaccinare contra COVID-19 emise de autorităţile moldoveneşti, pentru persoanele vaccinate cu preparate autorizate de Agenţia Europeană pentru Medicamente. Precizările au fost făcute de ministra Sănătăţii, Ala Nemerenco, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Circulara care se reglementează recunoaşterea ciclului de vaccinare pentru prevenirea infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, efectuat peste hotarele Italiei, a fost emisă de către Ministerul Sănătăţii Italiei la 23 septembrie. Valabilitatea certificatelor de vaccinare obţinute peste hotare este aceeaşi ca şi a certificatului verde (GrenPass) emis de statul italian.

Cetăţenilor Republicii Moldova care se află pe teritoriul Italiei pe motiv de muncă sau studii, indiferent dacă sunt înscrişi la Serviciul Naţional de Sănătate, le este recunoscută vaccinarea efectuată în Republica Moldova, daca aceasta a fost realizată cu vaccinuri autorizate de Agenţia Europeană pentru Medicamente. Se acceptă certificatele eliberate şi prezentate pe format de hârtie sau digital în una din limbi: italiană, engleză, franceză, spaniolă sau germană.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările