Caz tragic în raionul Râşcani: Un copil s-a înecat într-o groapă cu apă

Caz tragic în raionul Râşcani: Un copil s-a înecat într-o groapă cu apă

O fată de 10 ani s-a înecat într-o groapă cu apă din localitatea Corlăteni, raionul Râşcani. Copila mai era cu încă doi minori, de cinci şi nouă ani, care s-au întors acasă şi nu i-au comunicat mamei fetei despre cele întâmplate, transmite IPN.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, apelul la numărul de urgenţă 112 a fost înregistrat joi seara, după ora 22.00. Pentru efectuarea lucrărilor de căutare, la faţa locului a intervenit un echipaj de salvatori. În urma căutărilor subacvatice, corpul neînsufleţit al minorei a fost depistat către ora 07.30. Acesta a fost recuperat la mal de scafandrieri de la o adâncime de trei metri.

Contactată de IPN, ofiţerul de presă al Inspectoratului de Poliţie Râşcani, Ina Moscaliuc, a declarat că fata şi ceilalţi doi minori sunt din municipiul Bălţi. Copiii au mers în cariera din satul Corlăteni, unde se află o groapă cu apă, care s-a format natural. Aceasta are o adâncime de aproximativ zece metri.

Copiii care o însoţeau pe fată nu le-au comunicat adulţilor despre cele întâmplate. Mamei fetei s-a alarmat după ce a încercat să vorbească cu copii, apoi a alertat oamenii legii. Corpul neînsufleţit al copilului a fost depistat în această dimineaţă nu departe de locul unde au fost găsite hainele ei. Cadavrul a fost îndreptat la expertiza medico-legală pentru a stabili cu exactitate cauza decesului.

Salvatorii atenţionează repetat maturii să monitorizeze strict copiii, să nu-i lase neînsoţiţi în preajma lacurilor şi râurilor.

Potrivit datelor IGSU, de la începutul anului, 54 de persoane, inclusiv cinci minori, şi-au pierdut viaţa în bazinele acvatice din ţară.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: