Vladimir Voronin: Igor Dodon a preluat controlul tututor instituţiilor de forţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, susţine că Igor Dodon a preluat controlul asupra Curţii Constituţionale, iar odată cu acest fapt, şeful statului ar fi reuşit să preia şi controlul asupra tuturor instituţiilor de forţă din ţară.

Vladimir Voronin s-a arătat indignat de modul în care au fost aleşi noii judecători ai Curţii Constituţionale, subliniind că deloc nu a fost vorba despre depolitizare, dar, dimpotrivă, alianţa de guvernare PSRM-ACUM ar fi împărţit funcţiile din cadrul Curţii în cadrul unei înţelegeri. Comunistul a menţionat că procedura de selectara a judecătorilor de la Curte a fost „semi-mafiotă” şi netrasparentă”.

„Prin aşa metode de a forma Curtea Constituţională şi nu numai, Dodon şi-a întărât poziţiile foarte mult. El a pus controlul asupra la toate instituţiile de forţă din ţară, conştientizează asta Maia Sandu sau nu. I-a dat lui Năstase cea mai grea misiune (ministru de Interne) să măture Republica de bandiţi şi hoţi, ceea ce este foarte complicat. Dar toate celelalte instituţii de forţă sunt sub controlul lui”, a declarat Vladimir Voronin într-o conferinţă de presă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite