Vladimir Cebotari: Orice decret privind procurorul va fi ilegal

Vladimir Cebotari: Orice
decret privind procurorul va fi ilegal

Orice decret care să-l privească pe procurorul general Eduard Harunjen va fi ilegal. Declaraţia aparţine deputatului democrat Vladimir Cebotari. Parlamentarul s-a referit la un eventual decret pe care l-ar putea semna şeful statului prin care să-şi înceteze activitatea Eduard Harunjen în actuala funcţie.

Declaraţia a fost făcută la postul TV canal 2, în contextul în care Parlamentul a iniţiat ieri procedura de demitere a actualului procuror general, transmite IPN.
 
Deputatul democrat susţine că un eventual decret al preşedintelui poate fi contestat atât la instanţele interne din Republica Moldova, cât şi la Comisia de la Veneţia, însă structura europeană poate emite doar decizie politică, de recomandare şi nu va avea efecte juridice.
 
Comentatorul politic Vitali Catană susţine că este limpede că se încalcă atât procedurile legale, cât şi un principiu fundamental – principiul separării puterilor în stat. Potrivit lui, aici este o problemă pentru că majoritatea parlamentară intervine într-un mod arbitrar. Vitali Catană consideră că majoritatea parlamentară vrea să-şi subordoneze justiţia.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: