Vlad Plahotniuc anunţă „reforma salarizării” în sectorul bugetar: Pentru unii salariile vor creşte cu 90%

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO pdm.md
FOTO pdm.md

Liderul PDM, controversatul om de afaceri, Vlad Plahotniuc, a anunţat marţi, 23 octombrie, că Guvernul iniţiază „reforma salarizării”, iar din 1 decembrie 2018, salariile bugetarilor ar urma să crească pentru unele categorii cu 90%. Democratul justifică această reformă prin faptul că economia ţării se află într-o ascensiune.

„Economia este în creştere, ceea ce ne permite nouă astăzi să venim cu o iniţiativă, eu o numesc extraordinară, care îi va face pe cetăţeni de data asta să simtă această creştere economică la modul cel mai direct în buzunarele lor”, a declarat Vlad Plahotniuc într-un briefing de presă.

Potrivit lui, datorită acestei reforme, peste 150 de mii de bugetari vor avea „majorări esenţiale la salariile lor”.

„Printre domeniile profesionale vizate de reforma salarizării sunt: educaţia, sănătatea, asistenţa socialală, autorităţile publice locale. Pentru aceste categorii de bugetari salariile vor creşte cu 20,50, iar pentru unii cu 90%. Ceea ce este o creştere a salariilor fără precedent din Republica Moldova”, a afirmat Plahotniuc.

Democratul susţine că prin această reformă se rezolvă o problemă cronică din sistemul public din ţară, „unde din totalul de 200 de mii de funcţionari, aproximativ 36 de mii primesc salarii sub minimul de existenţă, adică sub 2.000 de lei (circa 100 euro).

„Datorită acestei reforme, niciun bugetar nu va mai primi de azi înainte salariu mai mic de 2.000 de lei”, a adăugat Plahotniuc.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite