VIDEO PSRM invită Blocul ACUM la formarea unei coaliţii în 11 raioane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zinaida Greceanii privesc.eu

În urma alegerilor locale din 20 octombrie, Partidul Socialiştilor din Republica Moldova are majoritatea absolută în consiliile a patru raioane şi este pe primul loc ca număr de consilieri în alte 11 raioane, transmite IPN.

În declaraţia făcută la o conferinţă de presă susţinută pe 21 octombrie, preşedintele PSRM Zinaida Greceanîi a menţionat că formaţiunea invită blocul ACUM la formarea unei coaliţii în cele 11 raioane, iar Vlad Batrîncea, şeful staff-ului electoral al PSRM pentru municipiul Chişinău a lansat propunerea pentru blocul ACUM de a crea o coaliţie cu socialiştii în Consiliul municipal Chişinău.

„Noi le facem acum invitaţia oficială celor din blocul ACUM, dar o să discutăm şi la nivel politic pentru a avea majoritate”, a spus Zinaida Greceanîi.

Preşedintele PSRM a spus că formaţiunea politică pe care o conduce are primari rezultaţi din primul tur în 124 de localităţi, inclusiv în 12 oraşe. „În turul doi am ieşit în 179 de primării, inclusiv în 18 oraşe”, a declarat  Zinaida Greceanîi.
 

„Socialiştii au acumulat în CMC 22 de mandate de consilieri din 51, iar blocul ACUM are 19 mandate. Împreună avem 41 de consilieri din 51, ceea ce înseamnă că avem o majoritate confortabilă, absolută, pentru a veni cu soluţii la cele mai stringente probleme ale municipiului Chişinău”, a declarat Vlad Batrîncea.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite