VIDEO Protest în faţa Parlamentului de la Chişinău. Manifestanţii au cerut respectarea Rezoluţiei de la protestul din 1 iulie din PMAN

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de simpatizanţi şi activişti ai Platformei DA şi Partidului Acţiune şi Solidaritate s-au adunat în dimineaţa de joi, 5 iulie, în faţa Parlamentului de la Chişinău pentru a le solicita deputaţilor să respecte prevederile din Rezoluţia protestului din 1 iulie, din Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Protestatarii au cerut Parlamentului să întreprindă măsuri pentru a valida alegerile locale din Chişinău, să fie demişi şi traşi la răspundere penală judecătorii care au decis invalidarea scrutinului din Capitală şi să fie anulat sistemul electoral mixt. 

„Jos hoţii”, „Noi suntem poporul”, „Jos votul mixt”, „jos trădătorii”, au scandat manifestanţii.

În faţa protestatarilor a ieşit liderul PL, Mihai Ghimpu. Liberalul a încercat să poarte un dialog cu aceştia, însă a fost huiduit şi numit „trădător”.

Iritat de cele întâmplate, Ghimpu a declarat că în spatele protestelor stau oamenii de afaceri Victor şi Viorel Ţopa, care „manipulează şi amăgesc lumea”.

„Vot puterea doar pentru a se răzbuna. Săraca lume care habar nu are, stă în faţa ecranului JurnalTV şi crede că ăsta e adevărul”, a spus Ghimpu.

La miting şi-au făcut apariţia, pentru câteva minute, şi câţiva deputaţi PLDM, Tudor Deliu, Vadim Pistrinciuc, Maria Ciobanu şi Grigore Cobzac. Aceştia au afirmat că fracţiunea PLDM va veni cu o solicitare de a introduce pe ordinea de zi „o declaraţie a Parlamentului cu privire la încălcarea drepturilor omului, a principiilor fundamentale a democraţiei şi a statului de drept în contextul invalidării alegerilor locale”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite