VIDEO Dorin Chirtoacă: Vlad Plahotniuc a ascuns cea mai mare parte din avere pe numele unui cetăţean din Cipru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PDM, Vlad Plahotniuc, a ascuns cea mai mare parte din avere, înregistrând-o pe numele unui cetăţean din Cipru. Este declaraţia preşedintelui Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, care afirmă că Vlad Plahotniuc a tăinuit bunuri imobile şi alte proprietăţi care ar valora aproximativ 200 de milioane de euro, transmite IPN.

Într-o conferinţă de presă, Dorin Chirtoacă a spus că acel cetăţean din Cipru este acţionar la o firmă cu active de 400 de mii de euro şi deţine proprietăţi de sute de milioane în Moldova.

Chirtoacă a amintit şi despre unul dintre liderii Blocului ACUM, Andrei Năstase, spunând că acesta, împreună cu naşul său de cununie, Victor Ţopa, au prejudiciat bugetul de stat cu aproximativ 7 milioane de euro, prin privatizarea frauduloasă a companiei „Air Moldova”.


Potrivit liderului PL, există dovezi clare care pot declanşa anchete internaţionale. Dorin Chirtoacă susţine că va sesiza instituţiile Uniunii Europene, Ambasada SUA şi alte ambasade.

El a făcut apel către alegători, în special către cei din diaspora, să se mobilizeze şi să-şi convingă rudele din ţară să voteze corect şi informat. Dorin Chirtoacă susţine că Partidul Liberal va face o campanie electorală respectând prevederile Codului Electoral şi că va prezenta societăţii mai multe dezvăluiri. Campania Partidului Liberal va fi axată pe combaterea făţărniciei, lupta cu grupările oligarhice şi promovarea unirii cu România, a mai spus Dorin Chirtoacă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite