VIDEO Dodon explică de ce vrea regim prezidenţial: „Ai dat cu pumnul în masă şi l-ai pus la punct şi pe judecător, şi pe deputat, şi pe prim-ministru”

VIDEO Dodon explică de ce vrea regim prezidenţial: „Ai dat cu pumnul în masă şi l-ai pus la punct şi pe judecător, şi pe deputat, şi pe prim-ministru”

Igor Dodon le-a explicat cetăţenilor de ce vrea ca în R. Moldova să fie un regim prezidenţial, însă a confundat regimul prezidenţial cu cel dictatorial. Prim urmare, Igor Dodon a sugerat că doreşte ca preşedintele ţării să aibă puteri nelimitate, având dreptul să se implice în puterea judecătorească, executivă şi cea legislativă.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Dacă ar fi fost stat prezidenţial. Ştiţi ce e asta stat prezidenţial? Ai dat cu pumnul în masă şi l-ai pus la punct şi pe procuror, şi pe judecător, şi pe deputat, şi pe prim-ministru. Pentru asta trebuie să facem stat prezidenţial, De exemplu, în SUA e stat prezidenţial. În Belarus e stat prezidenţial. De aceea, acolo a spus preşedintele şi s-au terminat discuţiile. La noi, cu regret, nu e stat prezidenţial. Eu în genere pledez pentru stat prezidenţial, am spus nu o dată”, a declarat Igor Dodon în emisiunea „Preşedintele răspune”.

Dodon spune că regimul prezidenţial e soluţia pentru etapa actuală, iar „după ce facem regulă, facem parlamentarism ca în Europa”. 
 
„Cu bandiţii aceştia altfel nu poţi. Până nu-i dai n cap cu bâta, el nu înţelege”, a mai spus Dodon.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările