VIDEO Dmitri Rogozin: „Rusia va apăra Transnistria de agresori“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dmitri Rogozin, la ceremonia de pe Platoul Chiţcani FOTO: novostipmr.com
Dmitri Rogozin, la ceremonia de pe Platoul Chiţcani FOTO: novostipmr.com

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a participat astăzi, alături de liderii regiunii separatiste transnistrene, la ceremonia de pe Platoul de la Chiţcani dedicată aniversării a 70-a de la operaţiunea Iaşi-Chişinău din cel de-al Doilea Război Mondial.

Oficialul rus i-a îndemnat pe transnistreni, de la microfon, să nu permită niciodată revenirea nazismului, să păstreze pacea pe pământul lor şi să nu uite jertfa bunicilor lor, pentru ca vărsările de sânge să nu se repete. 

„Slavă marii victorii şi memorie veşnică celor care au plătit cu viaţa pentru pacea din zilele noastre!“, şi-a încheiat el discursul, în aplauzele celor prezenţi. 

După manifestaţie, Rogozin s-a arătat impresionat de anvergura cu care este sărbătorită victoria asupra fascismului în Transnistria. Vicepremierul le-a spus jurnaliştilor că Rusia speră că în regiune va fi educată o generaţie de patrioţi, gata să lupte pentru pace, chiar şi în condiţiile în care regiunea este, potrivit lui, tot mai izolată. 

„Vedem astăzi că pentru mulţi cetăţeni ai Transnistriei este interzisă ieşirea în afara republicii. Ucraina a săpat un şanţ, nu se ştie pentru cine şi pentru ce. Dar nimeni nu are dreptul să-şi abandoneze concetăţenii la nevoie, de aceea Rusia este aici. Noi nu doar venim cu regularitate, dar lucrăm permanent cu conducerea rmn (n.r. republicii moldoveneşti nistrene). Rusia îşi va îndeplini până la capăt obligaţiile de garant al păcii pe acest pământ, iar în cazul în care această pace va fi periclitată, cu toate consecinţele respective pentru agresor“, a declarat Dmitri Rogozin, citat de agenţia de presă „oficială“ Novosti pmr.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite