VIDEO Andrian Candu a adus scuze României pentru afirmaţiile lui Igor Dodon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO parlament.md
FOTO parlament.md

Aflat într-o vizită de lucru la Bucureşti, preşedintele Parlamentului de la Chişinău, Andrian Candu, a adus scuze României pentru afirmaţiile tăioase ale lui Igor Dodon din ultima perioadă. Declaraţia a fost făcută miercuri, 27 septembrie, după întrevederea trilaterală a speakerului moldovean cu preşedintele Camerei Deputaţilor şi cu preşedintele Senatului român.

„Am trecut în discuţie şi provocările de la Chişinău. Mi-am cerut scuze pentru declaraţiile făcute de preşedintele Dodon la adresa României. Se pare că un preşedinte care se confruntă cu lipsa competenţelor, compensează cu declaraţii tăioase la adresa Românei şi cer scuze. România este un partener important, partenerul numărul unu şi prietenul numărul unu şi lucrul acesta este ştiut la Chişinău şi nu poate cădea sub niciun fel de specuaţii. Chiar dacă au fost diverse interpetări la Chişinău prioritatea numărul unu rămâne integrarea europeană”, a declarat Andrian Candu la finalul întrevederii cu oficialii români.

La întrevederea cu Nicolae-Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, Andrian Candu a subliniat determinarea autorităţilor de a implementa în continuare prevederile Acordului de Asociere şi continuarea parcursului european prin promovarea unor reforme în beneficiul oamenilor.

Oficialii români au comunicat deschiderea României pentru susţinerea Republicii Moldova în efortul de apropiere de standardele europene, în particular în domeniul socio-cultural, de securitate energetică, infrastructură şi cel agricol.

Părţile au trecut în revistă situaţia curentă şi au decis să intensifice cooperarea parlamentară, inclusiv prin intenţia anunţată de a organiza o şedinţă comună a celor două Parlamente.

Preşedintele Parlamentului a efectuat o vizită de lucru în România miercuri, 27 septembrie, unde a participat la summitul Aspen Energy, este organizat anual de către Institutul Aspen România.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite