Reacţia premierului Victor Ponta la declaraţiile lui Băsescu: „Facem ce trebuie să sprijinim Moldova şi asta vreau să facem şi în 2014“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timpul şedinţei de Guvern de astăzi, prim-ministrul Victor Ponta şi-a cerut scuze pentru „mitocăniile consilierilor prezidenţiali şi ale preşedintelui la adresa celor de la Chişinău“.

Premierul român Victor Ponta le-a solicitat miniştrilor, în timpul şedinţei de Guvern de marţi, să să continue proiectele aflate în desfăşurare cu Republica Moldova, relatează Agerpres.

„Domnul ministru Dragnea are, conform legii, relaţia directă cu Republica Moldova privind utilizarea celor 20 de milioane de euro alocaţi în 2013 pentru infrastructura şcolară, dar e vorba aici de Ministerul Educaţiei şi o să vă rog să vorbiţi cu ministrul de la Chişinău în aşa fel încât banii pe care îi dăm să ajungă la grădiniţe şi la şcoli. Gazoductul ştiu că e gata pe partea noastră, cel puţin. Trebuie, sigur, terminat şi pe partea cealaltă. Televiziunea publică emite în Moldova", a declarat Ponta în deschiderea şedinţei.

Prim-ministrul de la Bucureşti a susţinut că-şi cere scuze public pentru ”mitocăniile consilierilor prezidenţiali şi ale preşedintelui la adresa celor de la Chişinău”.

„Sunt convins, însă, că o relaţie istorică nu poate fi stricată de nişte persoane iresponsabile. Cred că facem ce trebuie că sprijinim Moldova şi asta vreau să facem şi în 2014. Şi vă rog pe toţi miniştrii să vă continuaţi proiectele pe care le aveţi cu Republica Moldova", a mai spus premierul.

Traian Băsescu: România a cheltuit foarte mult cu Republica Moldova

Preşedintele Traian Băsescu a declarat ieri că România a cheltuit foarte mulţi bani pentru a ajuta în mod concret Republica Moldova şi a calificat drept "o incorectitudine" atitudinea unor politicieni de la Chişinău care spun că România ajută "doar cu vorbe" Republica Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite