Vicepreşedintele Parlamentului: „Judecătorii Curţii Constituţionale trebuie să-şi depună mandatele“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liliana Palihovici este vicepreşedinte al Parlamentului şi vicepreşedinte al PLDM FOTO: Facebook
Liliana Palihovici este vicepreşedinte al Parlamentului şi vicepreşedinte al PLDM FOTO: Facebook

Vicepreşedintele Parlamentului, liberal-democrata Liliana Palihovici cheamă judecătorii Curţii Constituţionale să-şi depună mandatele.

Deputata a declarat azi în plenul Parlamentului că cei şase nu au dreptul moral să fie judecători deoarece au adoptat o hotărâre politică, fără să aibă la bază probe, ci doar suspiciuni.

„Hotărârea Curţii Constituţionale, care a bulversat societatea, este definitivă şi irevocabilă. Cu toate că noi executăm toate hotărârile Curţii Constituţionale, astfel confirmând respectul pentru Constituţie, cred că Parlamentul nu trebuie să treacă cu vederea o astfel de situaţie“, a spus Liliana Palihovici.

Ea a menţionat că prin decizia emisă, judecătorii constituţionali au încălcat prevederile legii supreme, deoarece nu au respectat prezumţia nevinovăţiei. Judecătorii au emis o hotărâre bazându-se pe moţiunea de cenzură prin care a fost demis Guvernul, care este un act politic. „Moţiunea de cenzură reprezintă cea mai înaltă formă de răspundere politică. Motivele care au determinat adoptarea moţiunii au fost de natură politică, fără probe. Judecătorii Curţii Constituţionale nu au dreptul moral să-şi continue mandatul. Aceştia au privat arbitrar o persoană să pretindă la funcţia de prim-ministru neavând nicio probă”, a spus deputatul.

Pe 22 aprilie, Curtea Constituţională a declarat neconstituţional decretul preşedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti, prin care candidatura lui Vlad Filat a fost înaintată la funcţia de prim-ministru, pe motiv că acesta a fost demis pentru suspiciuni de corupţie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite