Vicepremierul Gheorghe Brega şi ministrul Vasile Bâtcă rămân în funcţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Moţiunea simplă care viza activitatea vicepremierului pe probleme sociale, Gheorghe Brega, nu a fost susţinută de majoritatea parlamentară. Pentru moţiunea înaintată de socialişti au votat 23 de deputaţi, fiind necesare cel puţin 37 de voturi ale deputaţilor prezenţi în sala de plen. Şi moţiunea simplă pe numele ministrului construcţiilor şi dezvoltării regionale, Vasile Bâtcă, nu a fost susţinută de majoritate, transmite IPN.

Gheorghe Brega a refuzat să raporteze despre activitatea desfăşurată, spunând că nu are de gând să repete ceea ce a spus cu câteva ore mai devreme premierul Pavel Filip. Parlamentul a examinat miercuri, 27 iulie, şi moţiunea de cenzură. „Le-aş da un sfat celor care depun astfel de moţiuni să nu-şi facă PR ieftin, ci să vină mai bine cu soluţii pentru problemele ţării”, a spus vicepremierul.

Răspunzând la întrebări, vicepremierul a confirmat că Moldova ar putea fi implicată într-un scandal internaţional, fiind învinuită de faptul că este cel mai mare furnizor de doping în Rusia. Potrivit oficialului, o cauză a acestui fapt este şi lipsa controlului constituţional asupra raioanelor de est.

În cazul celei de-a doua moţiuni, pentru demiterea ministrului Vasile Bâtcă au votat 22 de deputaţi, fiind necesare minimum 37 de voturi. Socialiştii declară că lipsa unei imagini clare privind infrastructura din teritoriu conferă un caracter haotic procesului de dezvoltare a ţării. Potrivit lor, ministrul Vasile Bâtcă a uitat de promisiunile făcute, iar fondurile alocate dezvoltării regionale sunt cheltuite ineficient.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite