Valeriu Munteanu, despre iniţiativa democraţilor ca judecătorii să fie aleşi de popor: Este foarte populist şi extrem de periculos

Valeriu Munteanu, despre iniţiativa democraţilor ca judecătorii să fie aleşi de popor: Este foarte populist şi extrem de periculos

FOTO colaj Adevărul

Vicepreşedintele Partidului Liberal Valeriu Munteanu consideră că iniţiativa democraţilor de a modifica Legea Supremă în aşa fel ca judecătorii să fie aleşi direct de popor este una populistă şi periculoasă. În opinia sa, Parlamentul nu trebuie să modifice Constituţia.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Nicăieri pe vechiul continent nu există această practică, ori statele europene sunt capabile să numească şi să menţină judecători integri, care judecă după lege, nu după indicaţiile venite de la decidenţii politici sau după grosimea plicului primit”, a afirmat Valeriu Munteanu într-o postare pe Facebook.

El susţine că „regula e simplă, în toată Europa, judecătorii ori judecă după lege, ori, după caz, merg la puşcărie”.

„Domnule Plahotniuc, chiar atât de prost staţi în sondaje că a trebuit să veniţi cu această propunere disperat de populistă şi cosmic de irealizabilă?”, a adăugat Munteanu.

Preşedintele PDM, controversatul om de afaceri Vlad Plahotniuc, a declarat marţi, 9 octombrie, că în societate încă există percepţia că justiţia nu este independentă şi că ar fi influenţată de anumite cercuri de interese. În acest sens, democraţii au pregătit un proiect de hotărâre a Parlamentului care va însărcina Comisia juridică să elaboreze un proiect de lege de modificare a Constituţiei, ce ar permite ca judecătorii să fie aleşi de popor.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările