Valeriu Munteanu cere numirea unui alt şef la Ministerul de Interne: Oamenii se tem să iasă în trafic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valeriu Munteanu

Preşedintele Uniunii Salvaţi Basarabia, Valeriu Munteanu, îi cere premierului Maia Sandu să transmită Ministerul Afacerilor Interne în mâinile celor care cunosc domeniul şi pot veni cu soluţii care să ofere cetăţenilor sentimente de siguranţă, transmite IPN.

Într-o conferinţă de presă la IPN, Valeriu Munteanu, a declarat că marea majoritate a cetăţenilor simt o nesiguranţă sporită din cauza creşterii infracţionalităţii.

„Oamenii pur şi simplu se tem să iasă în trafic. Atunci când ajung într-o intersecţie, se uită de patru ori în stânga şi în dreapta să vadă dacă nu zboară un nebun pe contrasens sau pe culoarea roşie a semaforului”, a declarat Valeriu Munteanu.

Preşedintele Uniunii Salvaţi Basarabia a menţionat că dinamica infracţionalităţii în Republica Moldova creşte galopant. 

„Inamicul nu vine din exterior. Este în interiorul statului, iar autorităţile nu fac nimic în acest sens. Astăzi putem să declarăm că Ministerul de Interne are suficienţi bani ca să îşi exercite atribuţiile de bază”, a spus Valeriu Munteanu.

Acesta a spus că creşterea infracţionalităţii din ultimele trei-patru luni are loc, în primul rând, din cauza reorganizării grupărilor criminale odată cu schimbarea guvernării. 

„Din păcate, nu avem astăzi ministru la Ministerul Afacerilor Interne. Acesta este în campanie electorală şi creează sentimentul că domnul Andrei Năstase şi-ar dori ca toţi poliţiştii să împartă pliante decât să vegheze asupra ordinii publice”, a spus preşedintele USB, care a menţionat că militează pentru crearea unei poliţii locale care să se subordoneze Primăriei Chişinău.

Valeriu Munteanu a menţionat că în orice stat normal, după acest val de infracţiuni şi nesiguranţă, ar fi urmat demisii şi demiteri. 

„Premierul Maia Sandu este unicul om care poate să rupă acest nod gordian. Stimată Maia Sandu, nu aşteptaţi încheierea alegerilor. Nu mai puteţi să aşteptaţi nicio zi fără a transmite Ministerul de Interne în mâinile celor care cu adevărat pricep, cunosc acest domeniu şi pot să vină astăzi cu soluţii”, a declarat Valeriu Munteanu, care a mai precizat că numirea unul alt şef la Ministerul Afacerilor Interne va da cetăţenilor un sentiment de siguranţă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite