Traian Băsescu: Nu voi candida pentru Parlamentul Republicii Moldova niciodată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO mediafax
FOTO mediafax

Implicat activ în politica de la Chişinău, ex-preşedintele României Traian Băsescu afirmă că nu are intenţia să candideze vreodată la funcţia de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, pentru că nu ar mai fi interesat de o carieră politică.

„Nu am venit în R. Moldova să-mi redeschid o carieră politică. Îmi ajunge. (...) Vreau să am un partid care să vorbească despre unire, asta mă interesează. Nu mă interesează carieră politică”, a explicat Traian Băsescu joi, 12 aprilie, la emisiunea „Politica” de la TV8.

Băsescu a precizat că nu va candidata pentru Parlamentul Republicii Moldova niciodată. 

„Eu am vrut un partid şi mă bucur că s-au găsit doi unionişti care să-l iniţieze. Eu vreau să bat R.Moldova, să le vorbesc despre avantajul reîntregirii ţării. Ăsta-i obiectivul meu şi nu pot să-l fac ca un civil care vine şi umblă. Trebuie să am un partid în spate, că trebuie să mă ajute şi oameni din partid casă ducă acelaşi mesaj peste tot”, a declarat ex-preşedintele român.

Fostul şef de stat susţine că are nevoie de cetăţenia moldovenească doar pentru a prelua funcţia de preşedinte al Partidului Unităţii Naţionale (PUN).

„Dar pentru asta n-am să mă duc la uşa lui Plahotniuc să-i cer cetăţenie. E un drept al meu, încerc să mi-l iau prin instanţă”, a mai spus Băsescu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite