Unii deputaţi transnistreni nu sunt de acord cu relocarea sovietului suprem al republicii separatiste de la Tiraspol la Tighina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputaţii nu sunt de acord cu relocarea sovietului suprem de la Tiraspol la Bender FOTO Adevărul
Deputaţii nu sunt de acord cu relocarea sovietului suprem de la Tiraspol la Bender FOTO Adevărul

Deputaţii Sovietului Suprem de la Tiraspol nu sunt de acord cu decizia administraţiei regiunii de a muta sediul pretinsului legislativ de la Tiraspol la Bender.

Deputatul Efimii Covali susţine că parlamentul nu trebuie să fie mutat. „Transnistria are multe alte probleme de rezolvat, reabilitarea drumurilor, îmbunătăţirea condiţiilor în spitale, asigurarea şcolilor cu materiale didactice. Trebuie să-i susţinem pe cetăţeni prin acţiuni ce ar îmbunătăţi condiţiile de trai, nu prin schimbări fără rost “, a opinat Covali.

Vicepreşedintele Serghei Ceban a comunicat că cei 80 de angajaţi ai parlamentului nu se vor putea deplasa la serviciu în alt oraş şi vor fi nevoiţi să demisioneze. „În acest mod va fi întreruptă activitatea instituţiei“, opinează Ceban. „Întărind poziţiile în oraşul Bender, vom slăbi puterea republicii“, adaugă oficialul.

Cel mai în vârstă membru al consiliul suprem de la Tiraspol, Anatolii Belitcenko crede că această mişcare nu va permite autorităţilor să resolve situaţia tensionată din acest oraş, unde în ultima perioadă au avut loc un şir de incidente între structurile de forţă transnistrene şi a Republicii Moldova.

Structurile transnistrene au luat săptămâna trecută decizia privind relocarea aşa-numitului „soviet supreme“ de la Tiraspol în oraşul Tighina denumit în actele moldoveneşti Bender.

Hotărârea dată este văzută ca încă un pas în politica periculoasă a acţiunilor unilaterale promovate în ultima perioadă de către liderii de la Tiraspol.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite