Teodor Cârnaţ: Acest „flirt” dintre PSRM şi Blocul ACUM este mai mult în defavoarea ACUM

0
Publicat:
Ultima actualizare:
negocieri PSRM-ACUM

Reprezentantul Partidului Voinţa Poporului Teodor Cârnaţ susţine că pentru prima dată în istoria Republicii Moldova s-a creat o situaţie în care negocierile pentru o eventuală colaborare în Parlament se mimează. Declaraţia a fost făcută în platoul emisiunii „Butonul roşu” de la postul naţional de televiziune Moldova 1, transmite IPN.

În opinia lui, aceste discuţii le mimează anume PSRM. „Deoarece nu pot explica cum, înainte de negociere, toată fracţiunea in corpore pleacă la Moscova ca să primească anumite indicaţii de la aşa-numitul „împărat” al Rusiei, Vladimir Putin”, menţionează Teodor Cârnaţ. 

Potrivit lui, acest „flirt” dintre PSRM şi blocul ACUM este mai mult în defavoarea Blocului, deoarece, ulterior, acest lucru le va juca festa, dacă vor exista alegeri anticipate.

Secretara executivă a Comitetului Central al Partidului Comuniştilor, Elena Bodnarenco, este de părere că discuţiile dintre blocul ACUM şi PSRM fac parte dintr-un scenariu al Partidului Democrat care a fost scris încă atunci când a fost schimbat sistemul electoral de vot. Totodată, comunista consideră că nu există voinţă de a încheia o înţelegere între cele două formaţiuni şi se creează o aparenţă a discuţiilor.

„Faptul că nimeni nu vrea să cedeze nimic ne convinge să credem că toate acestea nu înseamnă decât un joc pentru alegători pentru ca ulterior partidele să le poată spune că au încercat să discute, dar că nu s-a reuşit şi de aceea se merge după scenariul propus de Partidul Democrat”, spune Elena Bodnarenco.

Fostul deputat Valeriu Ghileţchi nu este de acord că se mimează un proces de discuţii între PSRM şi ACUM. Fostul parlamentar spune că Republica Moldova se află actualmente într-o situaţie dificilă inclusiv din cauza modului în care s-a desfăşurat campania electorală. „Această campanie electorală n-a fost o luptă între idei, dar mai mult între oameni. S-a ajuns la o polarizare excesivă în societate”, afirmă Valeriu Ghileţchi.

Comentatorul politic Corneliu Ciurea spune că întrebarea dacă se mimează sau nu negocieri între socialişti şi blocul ACUM este crucială şi că nu există un răspuns. Totuşi, potrivit lui, există o încercare de a lega un dialog, dar incompatibilitatea dintre ei este atât de mare încât s-ar putea să eşueze. În opinia lui, este un dialog între două partide care n-ar trebui să discute prea mult pentru că susţin puncte de vedere foarte diferite.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite