Sondaj CBS-AXA: PCRM este pe primul loc în topul preferințelor electoratului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
17% dintre respondenții sondajului de opinie au declarat că sunt suporteri înflăcărați ai comuniștilor
17% dintre respondenții sondajului de opinie au declarat că sunt suporteri înflăcărați ai comuniștilor

Campania de intervievare a fost făcută în perioada 6-15 iulie, în 91 de localități din Republica Moldova. Pe locul secund în preferințele electoratului este PLDM cu 12%, în timp ce pe locul trei se situează PDM, cu 7%.

17% dintre subiecții intervievați în cadrul sondajului de opinie „Preferințele politice ale cetățenilor - vara 2012" au declarat că votează în favoarea comuniștilor, în scădere față de sondajul din luna martie, când ponderea acestora era de 21,6%. Datele statistice au fost prezentate de Centrul de investigații sociologice și marketing CBS-AXA.

Sociologii au mai spus că 12% dintre respondenți sunt în favoarea PLDM, 7% ar vota oricând cu PDM, în timp ce numai 6% i-ar alege pe liberali.

Sondajul de opinie a fost efectuat între 6 și 15 iulie, în 91 de localități din Republica Moldova. La întrebări au răspuns 1.228 de oameni cu vârste de peste 18 ani.

„Circa trei pătrimi din populație e nemulțumită de direcția în care mergem, ca țară. Această prezentare nu este un pronostic electoral", a specificat Ion Jigău, director executiv la CBS-AXA.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite