Socialiştii spun că e prematur de vorbit despre scenarii postelectorale: Ne vom expune poziţia după confirmarea mandatelor de Curtea Constituţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zinaida Greceanii si Vlad Batrincea foto socialistii.md

Partidul Socialiştilor a anunţat că va expune o poziţie clară faţă de scenariile postelectorale posibile numai după confirmarea definitivă a mandatelor deputaţilor de către Curtea Constituţională.

„PSRM remarcă că orice declaraţie şi orice tip de scrisori din partea formaţiunilor politice aşa-numite „proeuropene”, la această etapă sunt premature. Noi, socialiştii, am contestat rezultatele alegerilor în mai multe circumscripţii. De asemenea, în prezent, efectuăm o numărare paralelă a voturilor, rezultatele cărora vor oferi o notă întreg procesului electoral”, se arată într-un comunicat de presă emis de formaţiunea Zinaidei Greceanîi.

Potrivit socialiştilor, în determinarea viitoarei sale poziţii, Partidul Socialiştilor va ţine cont exclusiv de voinţa şi interesele alegătorilor săi.

Vicepreşedintele PDM Vladimir Cebotari a anunţat vineri, 1 martie, că democraţii nu-şi doresc alegeri anticipate şi că vor pleda pentru formarea unei coaliţii de guvernare.

În acest sens, Vladimir Cebotari a subliniat că a transmis o invitaţie la negocieri celor două componente ale Blocului ACUM - PAS şi PPDA, însă la care nu a primit un răspuns.

Amintim că, după alegerile din 24 februarie, PSRM a obţinut 35 de mandate în Parlament, PDM - 30, ACUM - 26, Partidul Şor - 7, independenţi - 3.

PSRM a anunţat că nu va face alianţă cu niciun partid din actualul Parlament. Aceeaşi poziţie a exprimat-o şi Blocul ACUM.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite