Sergiu Sîrbu, despre protestele opoziţiei: E o mare greşeală să vii cu 50 de oameni şi să spui că reprezinţi poporul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele PDM Sergiu Sîrbu este indignat că opoziţia extraparlamentară organizează proteste în care ar anunţa că reprezintă poporul. În opinia sa, PAS, PLDM şi PDA greşesc când fac asemenea afirmaţii.

„Să nu creadă cineva din opoziţie că ei au monopolizat dreptul la proteste şi să nu considere că ei sunt poporul şi că reprezintă tot poporul. Este o mare greşeală atunci când vii cu 50 de oameni şi te pretinzi exponentul întregului popor”, a declarat Sergiu Sîrbu la emisiunea „Adevărul Live” luni, 30 iulie.

Referindu-se la contramanifestaţia de la Ungheni de duminică, 29 iulie, organizată de un grup de cetăţeni în susţinerea guvernării şi contra protestului PAS, PLDM şi PDA din aceeaşi localitate, democratul a negat că acţiunea respectivă a fost coordonată de PDM.

„Din câte cunoaştem, a fost o contramanifestaţie din partea unghenenilor, este dreptul lor (...) Există cetăţeni care susţin PDM, care suţin guvernarea, care suţin reformele guvernării. Aceşti cetăţeni au tot dreptul să fie nemulţumiţi faţă de un alt protest şi ar putea să se organzeze”, a afirmat deputatul.

Sergiu Sîrbu a infirmat şi faptul că protestele sportivilor de la sediile PAS şi PDA ar fi organizate la comanda PDM.

„Este o acuzaţie foarte comodă să dai vina pe tot ce se întâmplă în Republica Moldova pe PDM”, subliniind că „este destul de logică reacţia unor sportivi care poate au o şansă unică să vadă în Republica Moldova o arenă naţională de sport unde ar putea ei să-şi valorifice potenţialul. Înţelegem nemulţumirea acestora”, a precizat Sîrbu.

Întrebat dacă guvernarea se teme de proteste, democratul a răspuns: „De ce ar trebui să ne temem? Este o manifestaţie paşnică (...) Evident că guvernarea trebuie să ţină cont de doleanţele oamenilor atunci când ele sunt obiective, când nu există un interes politic în spate. Atunci când protestează trei partide de opoziţie, guvernarea nu are de ce să se teamă, deorece este o metodă de promovare politică”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite