Sergiu Sîrbu: Cred că până la sfârşitul anului vom avea şi condamnări în cazul sustragerilor din sistemul bancar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul Partidului Democrat Sergiu Sîrbu a dat asigurări că, până la sfârşitul anului, unele persoane implicate în furtul miliardului din sistemul bancar vor fi condamnaţi.

Sergiu Sîrbu nu a ezitat să laude Guvernul, al cărui premier este din partea democraţilor. „Guvernul Fillip a reuşit să facă în două luni mai mult decât a făcut Guvernul din toamna trecută”, a menţionat deputatul.

Parlamentarul comunist Igor Vremea susţine că oamenii cred că doar Filat a fost arestat pentru fraudarea sistemului bancar, dar în realitate sunt mai mulţi reţinuţi, printre care factori de decizie din administraţiile băncilor sau diverşi antreprenori.

Deputata Partidului Liberal Alina Zotea a declarat că problemele cu care se confruntă Republica Moldova ar fi fost create de guvernările precedente, iar acum există o stabilitate.

Deputaţii au participat duminică, 22 mai, la un talk-show la postul de televiziune PrimeTV.

Deputaţii europeni, veniţi să participe la Comitetul de Asociere UE-Moldova, reunit la Chişinău în perioada 17-19 mai, au criticat mersul investigaţiei privind frauda din sistemul bancar. Europarlamentara Norica Nicolai a declarat că, dacă exista o motivaţie sufiecientă, urmele către sumele de bani dispărute din sistemul bancar ar fi fost identificate deja. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite