Sergiu Mocanu: Singurul beneficiar al alegerilor prezidenţiale este Plahotniuc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul Mişcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu, a declarat că nu cunoaşte exact planul prim-vicepreşedintelui PD, Vlad Plahotniuc, pentru data de 30 octombrie, însă anticipează că socialistul Igor Dodon poate câştiga alegerile încă din primul tur.

„Dodon poate fi avantajat ca să câştige din primul tur de scrutin..în nord în colo vor vota 60-70 la sută pentru Dodon. Degeaba crede Usatîi că reuşeşte să-i pună o piedică lui Dodon, prin faptul că are şi el un candidat pe nume Ciubaşenco”, afirmă Mocanu.

Preşedintele MPA susţine că în cazul în care câştigă candidatul Partidului Democrat la prezidenţiale, Marian Lupu, este posibilă o revoltă socială necontrolată, iar de acest fapt Plahotniuc s-ar teme cel mai mult.

„El (Plahotniuc) a avut o frică enormă când a ieşit lumea în stradă în 2015, dar s-a calmat foarte rapid când a înţeles că şi fenomenul acesta îl poate lua sub control. Cu toată mizeria care au făcut-o liderii Platformei DA, Plahotniuc a reuşit să ia sub control această mişcare protestatară”, menţionează politicianul.

Mocanu e de părere că nu trebuia de ajuns la alegeri prezidenţiale, ci la schimbarea Comisiei Electorale Centrale, componenţa căreia să fie alcătuită din persoane din societatea civilă. La fel, schinbarea Consiliului Audiovizualului, dar şi modificarea Codului electoral care ar permite şanse egale pentru participanţii la alagerile parlamentare.

„Ne-am pomenit cu cea mai absurdă campanie electorală din istoria Republicii Moldova, în care va câştiga fie Dodon, fie omul lui Plahotniuc... Dodon poate fi şi omul Moscovei, şi omul lui Plahotniuc”, a conchis preşedintele MPA.

Sergiu Mocanu a făcut aceste afirmaţii miercuri, 7 septembrie, în cadrul emisiunii „În direct cu Sergiu Mocanu”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite