Renato Usatîi: Vlad Plahotniuc a cerut azil politic în SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO colaj Adevărul
FOTO colaj Adevărul

Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, susţine că Vlad Plahotniuc s-ar afla în Statele Unire ale Americii. Renato Usatîi a afirmat că ex-preşedintele PDM chiar ar fi solicitat azil politic în SUA.

Renato Usatîi se arată convins că autorităţile americane îi vor oferi azil politic lui Vlad Plahotniuc. Însă, în opinia sa, acest fapt nu înseamnă că Vlad Plahotniuc va scăpa de pedeapsă penală. 

Renato Usatîi a subliniat că există precedente când unii polticieni influenţi din alte state, care au primit anterior azil politic în SUA, au fost condamnaţi la închisoare tot în SUA.

Cât priveşte situaţia lui Ilan Şor, care la fel a părăsit Republica Moldova odată ce PDM a pierdut puterea, Renato Usatîi a declarat că acesta se află în Israel.

Afirmaţiile lui Renato Usatîi au fost făcute luni, 15 iulie, la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Amintim că Vlad Plahotniuc a părăsit Republica Moldova imediat ce PDM s-a retras de la guvernare şi puterea a fost preluată de alianţa PSRM-ACUM. 

Pe 24 iunie, Plahotniuc a anunţat că demisionează din funcţia de preşedinte al Partidului Democrat din Moldova (PDM) şi că nu intenţionează să mai candideze la această funcţie.

Recent, preşedintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, a declarat că cel mai probabil Vlad Plahotniuc îşi va depune mandatul de deputat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite