Ion Ceban, candidatul PSRM la funcţia de primar general al Chişinăului VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO socialistii.md
FOTO socialistii.md

Duminică, la ora 12.00, a fost convocată şedinţa activului republicat al PSRM cu privire la alegerile locale anticipate şi desemnarea candidatului la funcţia de primar general al municipiului Chişinău.

UPDATE Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunţat, la finele şedinţei de duminică, numele candidatului socialiştilor la alegerile locale de la Chişinău. Este vorba despre preşedintele fracţiunii socialiştilor din Consiliul Municipiului Chişinău, Ion Ceban.

„Astăzi a avut loc şedinţa activului lărgit al PSRM, am discutat situaţia politică din ţară. Un preşedinte trebuie să aibă susţinerea unei forţe parlamentare importante. PSRM este un partid pro preşedinte. Astăzi s-a discutat despre alegerile anticipate. Au fost examinate patru candidaturi, iar decizia a fost luată unanim. Candidatul PSRM la funcţia de primar general al Chişinăului este domnul Ion Ceban“, a declarat Igor Dodon. 

Ion Ceban a renunţat la mandatul de parlamentar în urmă cu trei ani şi a ales să se ocupe strict de problemele Chişinăului. „În trei ani, fiind în opoziţie, el a reuşit foarte multe. Este o persoană foarte pregătită, care cunoaşte cel mai bine problemele din Chişinău şi vine şi cu soluţii. Astăzi a fost luată o decizie de recomandare. Eu am susţinut şi voi susţine această candidatură“, a adăugat Dodon. Preşedintele Republicii Moldova a subliniat că în primării ar fi mai bine să se facă mai puţină politică.

La rândul său, preşedintele PSRM, Zinaida Greceanîi, a declarat că miza pe Chişinău este una importantă. 

Ion Ceban le-a mulţumit colegilor săi pentru încrederea acordată şi a spus că este o mare responsabilitate această candidatură. În opinia sa, Chişinăul are nevoie de un primar care să restabilească ordinea în instituţie, precum şi de oameni competenţi în fucţiile-cheie, puşi acolo în baza unui concurs.


La şedinţa de duminică este prezent şi preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon. Şeful statului a declarat că este lider neformal al partidului şi că a acceptat invitaţia de a participa la adunare. Dodon a fost întâmpinat de preşedintele PSRM, Zinaida Greceanîi.

În data de 20 mai, vor avea loc alegeri locale în Chişinău şi în Bălţi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite