Promo-LEX susţine că Blocul ACUM ar folosi o sintagmă din sloganul de campanie al Asociaţiei: Vrem să credem că nu e vorba de transfer de imagine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Promo-LEX susţine că a depistat apariţia în spaţiul public, în contextul alegerilor din 24 februarie, a pliantelor Blocului electoral ACUM care conţin sintagma „Turul doi nu va fi”, care este şi parte al sloganului campaniei Promo-LEX. În acest sens, Promo-LEX a făcut un apel către Blocul ACUM să nu mai folsoească sintagma respectivă.

Asociaţia Promo-LEX a comunicat că pe 2 februarie lansat o Campanie de educaţie electorală şi mobilizare apolitică a alegătorilor. Sloganul oficial al campaniei este „turul 2 nu va fi. Votează din prima! 24 februarie 2019”.  

Într-un comunicat de presă emis de Promo-LEX se spune că Asociaţia apreciază interesul manifestat de către Blocul electoral „ACUM Platforma DA şi PAS”  faţă de produsele de campanie ale Asociaţiei, cu scopul de a contribui la antrenarea alegătorilor în procesul electoral şi promovarea unui vot informat şi conştient în rândul cetăţenilor. 

„Pornind de la principiul bunei credinţe, Asociaţia Promo-LEX califică preluarea de către Blocul electoral „ACUM Platforma DA şi PAS” a unei sintagme din slogan, drept o eroare tehnică, cauzată de neatenţie sau eroare umană. Totodată, vrem să credem că această preluare nu are nimic comun şi nu urmăreşte în niciun caz intenţia transferului de imagine de la campania de educaţie civică apolitică desfăşurată de Promo-LEX”, se spune în comunicat.

Promo-LEX subliniază că „utilizarea aceluiaşi slogan de către un concurent electoral, în timp ce se cunoştea despre Campania desfăşurată de Promo-LEX, poate fi interpretată de terţi drept o încercare de utilizare a imaginii noastre, fapt care este regretabil”. 

„Astfel, solicitam concurentului electoral vizat retragerea din circulaţie si neadmiterea imprimării materialelor noi de agitaţie electorală cu acelaşi slogan utilizat de către Asociaţia Promo-LEX”, se mai spune în document.

promolex.md
Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite