Procurorul prezintă scuze oficiale lui Gheorghe Petic

Procurorul prezintă scuze oficiale lui Gheorghe Petic

Gheorghe Petic

Procurorul Alexandru Celac, adjunctul al procurorului-şef al Procuraturii municipiului Bălţi, Alexandru Celac, îi prezintă scuze oficiale lui Gheorghe Petic. Scuzele sunt „în numele statului, în numele procurorilor şi ofiţerilor de urmărire penală care au instrumentat cauzele penale în privinţa sa”, se arată într-un comunicat de presă al Procuraturii Generale, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit Procuraturii Generale, scuzele vin în contextul sentinţei de achitare a lui Gheorghe Petic, pronunţate de Judecătoria Orhei, sediul Central, la 30 noiembrie 2021. Achitarea a survenit după ce acuzatorul de stat a renunţat la învinuirea înaintată, pe motiv că fapta imputată nu întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii. În iulie 2019, după nouă luni de detenţie, activistul Partidului Politic Platforma Demnitate şi Adevăr, Gheorghe Petic, a fost eliberat din arest, după ce magistraţii Curţii de Apel Chişinău au trimis la rejudecare dosarul în care acesta era condamnat. La începutul lunii octombrie 2021, şase foşti şi actuali angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne au fost reţinuţi, fiind suspectaţi de fabricarea dosarului privind o pretinsă infracţiune de natură sexuală, care ar fi fost săvârşită de fostul angajat MAI, Gheorghe Petic.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările