Peter Michalko, despre furtul miliardului: Cetăţenii aşteaptă că vor fi pedepsiţi cei vinovaţi

Peter Michalko, despre furtul miliardului: Cetăţenii aşteaptă că vor fi pedepsiţi cei vinovaţi

„Cazul furtului miliardului reprezintă una dintre cele mai mari îngrijorări şi din partea mea, şi din partea cetăţenilor Moldovei care aşteaptă că va avea loc pedepsirea celor vinovaţi şi recuperarea banilor care mai pot fi recuperaţi”, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, ambasadorul UE în Republica Moldova, Peter Michalko, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit ambasadorului, în cazul furtului miliardului nimeni nu este acum în puşcărie, iar procesele ce ţin de această fraudă sunt amânate de zeci de ori şi asta în niciun fel nu reprezintă „asigurarea pentru încrederea oamenilor în justiţie”.

În altă ordine de idei, ambasadorul a spus că numărul mare de îmbolnăviri de COVID-19 în Moldova este îngrijorător. Potrivit lui, trebuie să existe un exemplu puternic din partea autorităţilor, liderilor de opinie, reprezentanţilor la nivel înalt despre necesitatea de a respecta măsurile de protecţie. „Autorităţile au rolul decisiv în această privinţă ce ţine de purtarea măştilor corect, păstrarea distanţei sociale, pentru că altfel pandemia nu poate fi depăşită. Responsabilitatea o are fiecare, dar cea mai mare o au cei care iau decizii”, a adăugat ambasadorul UE.

Pe timpul crizei de COVID- 19 a fost păstrat sau chiar a crescut tempoul exporturilor din Moldova în UE, spune Peter Michalko. Au fost păstrate şi toate condiţiile pentru exportatori. Ambasadorul speră că Acordul de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător dintre Republica Moldova şi UE va fi un instrument pentru revitalizarea economiei în urma COVID-19.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: