Peste 20 de mii de cetăţeni din diasporă s-au înregistrat prealabil pentru alegerile din 24 februarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 20 de mii de cetăţeni din diasporă s-au înregistrat prealabil pentru alegerile parlamentare din 24 februarie. Cifra este cu mult mai mare faţă de alegerile prezidenţiale din noiembrie 2016, când s-au înregistrat peste 3.500 de moldoveni stabiliţi peste hotare.

Preşedinta CEC, Alina Russu, a declarat, după şedinţa din 9 ianuarie, că astăzi expiră termenul când cetăţenii de peste hotare se mai pot înregistra în prealabil pentru alegeri, transmite IPN.

Potrivit Alinei Russu, cei mai activi sunt moldovenii arondaţi în circumscripţia nr 50. Este vorba de cetăţenii stabiliţi în ţările amplasate la vest de Republica Moldova, în special cetăţenii care domiciliază în Italia. Sunt activi şi cetăţenii din Marea Britanie, România, SUA, Canada. „De la scrutin la scrutin, înregistrarea prealabilă este mai înaltă”, a spus Alina Rusu.

Preşedinta CEC a menţionat că numărul de înregistrări va sta la baza unei decizii a Guvernului cu privire la numărul secţiilor de votare care urmează să fie deschise înafara ţării. Alina Russu a amintit că secţiile de votare se constituie cu 35 de zile înainte de ziua votării.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite