PDM cere convocarea Consiliului Suprem de Securitate pentru a fi discutat subiectul privind posturile ilegale instalate în Zona de Securitate

PDM cere convocarea Consiliului Suprem de Securitate pentru a fi discutat subiectul privind posturile ilegale instalate în Zona de Securitate

Partidul Democrat cere convocarea în regim prioritar a Consiliului Suprem de Securitate pentru a examina instalarea celor 37 de posturi ilegale în Zona de Securitate şi eliminarea imediată a acestora. Declaraţia a fost făcută de către deputatul Alexandru Jizdan, care a anunţat şi despre crearea unui grup de lucru cu privire la solţionarea problemei posturilor ilegale, transmite IPN.

Alexandru Jizdan a declarat că PDM insistă asupra convocării în regim prioritar a CSS, în baza informaţiei Guvernului, care urmează să examineze situaţia în mod profesionist. De asemenea, urmează să evalueze şi să încadreze juridic faptele structurilor din regiunea transnistreană şi să ofere o platformă sustenabilă de sprijin pentru puterea executivă.

Cât despre crearea grupului de lucru, parlamentarul a spus că vine cu această propunere în calitatea sa de preşedinte al Comisiei parlamentare securitate naţională, apărare şi ordine publică. Potrivit lui, din acest grup de lucru urmează să facă parte şi experţi din sectorul nonguvernamental, reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, dar şi ai organelor de forţă.

Deputatul a făcut apel către organizaţiile internaţionale de monitorizare a situaţiei în Zona de Securitate, inclusiv cele antrenate în promovarea drepturilor omului, să sprijine necondiţionat eforturile Guvernului de reanimare a procesului de negocieri şi de revenire în albia normalităţii pentru soluţionarea paşnică a conflictului transnistrean şi eliminarea imediată a celor 37 de posturi ilegale.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările