PAS solicită demisia ministrului de Interne, după ce Poliţia a intervenit în forţă la protestul veteranilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pavel Voicu gov.md

PAS condamnă categoric utilizarea forţei faţă de veteranii de război şi solicită ministrului Voicu să-şi depună demisia de onoare, să nu mai aştepte moţiunea. Formaţiunea condusă de Maia Sandu a anunţat că „este gata să-şi asume rolul de mediator pentru reluarea dialogului cu veteranii, într-o manieră responsabilă şi constructivă”.

„Revendicările veteranilor de război, înaintate ieri în faţa Parlamentului RM sunt absolut legitime, în situaţia în care Igor Dodon şi guvernul lui de buzunar îşi demonstrează impotenţa totală în raport cu fărădelegile comise de regimul din Transnistria şi cu acţiunile acestui regim de preluare a controlului asupra satelor, locuitorii cărora cu arma-n mână şi-au apărat dreptul de a rămâne sub jurisdicţia Republicii Moldova. Revendicările constituie o expresie a disperării la care sunt aduşi aceşti cetăţeni ai RM”, se spune într-un comunicat de presă emis de PAS.

Potrivit PAS, „această categorie de cetăţeni ai RM a fost şi este tratată cu dispreţ, camarazii lor de luptă pleacă din viaţă, iar aşa zisul „conflict Transnistrean” este transformat într-o afacere murdară, cu venituri de miliarde, din contul suveranităţii şi viitorului Republicii Moldova”.

„Igor Dodon şi guvernul lui de buzunar se tem de propriii cetăţeni şi, din această cauză, încearcă să substituie un dialog civilizat cu veteranii de război cu argumentul bâtei. PAS constată cu regret că în actuala componenţă a Parlamentului nu există o majoritate capabilă măcar să condamne, la nivel de declaraţie, fărădelegile comise în Zona de Securitate de capii regimului de la Tiraspol”, se mai spune în comunicat.

În cadrul emisiunii „Preşedintele răspunde”, Igor Dodon a declarat că Poliţia a aplicat forţa pentru că veteranii au încălcat legislaţia, când au decis să blocheze Bulevardul Ştefan cel Mare. Şeful statului a menţionat că toţi sunt egali în faţa legii şi trebuie să respecte legislaţia indiferent de statut. De asemenea, el a mai menţionat că veteranii sunt folosiţi de Candu, Şor şi Usatîi în scopuri politice.

Amintim că la manifestaţiile de joi au avut loc altercaţii în faţa Parlamentului, între veteranii războiului de la Nistru şi forţele de ordine, după ce primii ar fi încercat să instaleze corturi în faţa Legislativului în cadrul unei acţiuni de protest care a durat aproape toată ziua. Mai mulţi veterani au fost duşi la sectorul de Poliţie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite