Partidul Platforma DA se vede o alternativă a actualei clase politice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderii partidului Platforma DA FOTO Alexandru Tarlev
Liderii partidului Platforma DA FOTO Alexandru Tarlev

Partidul Politic Platforma Demnitate şi Adevăr se consideră o alternativă a actualei clasei politice de la Chişinău. Formaţiunea crede, totodată, că desemnarea lui Ion Sturza în calitate de candidat pentru funcţia de premier este un lucru bun.

Partidul Politic Platforma Demnitate şi Adevăr se consideră o alternativă a actualei clase politice. „În Republica Moldova a apărut o forţă politică care ar putea fi numită  succesor al partidelor eşuate, care şi-au asumat răspunderea pentru integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană şi, practic, au exploatat această idee pentru îmbogăţirea personală”, a declarat Stanislav Pavlovschi, vicepreşedintele partidului, într-o conferinţă de presă la IPN.

Potrivit membrilor formaţiunii, ţara se confruntă cu o criză fără precedent. „Economia este grav afectată de trei flageluri: monopolul, economia tenebră şi corupţia, încrucişate în multiple scheme. Suntem în pragul unui colaps economic. Este catastrofă în sistemul de pensii când un pensionar este întreţinut de un salariat, pe când ar trebui să fie trei salariaţi la un pensionar”, a spus Alexandru Slusari, vicepreşedinte al formaţiunii.

Printr-o declaraţie făcută publică membrii partidului şi-au exprimat susţinerea acţiunilor preşedintelui Nicolae Timofti de desemnare a lui Ion Sturza în calitate de candidat la funcţia de premier. „Chiar şi în funcţia de candidat desemnat, acesta (Ion Sturza, n.r.) poate demonstra reala şansă pe care o are Republica Moldova cu o garnitură guvernamentală competentă, profesionistă şi integră, având sprijinul partenerilor de dezvoltare şi al investitorilor străini, în eventualitatea scoaterii statului din captivitatea clanului mafiot”, a declarat Adrian Năstase, liderul partidului.

Întrebaţi ce părere au despre lansarea în politică anunţată de Maia Sandu, membrii partidului au salutat iniţiativa şi şi-au exprimat interesul pentru iniţierea unor discuţii care să ducă la identificarea de acţiuni comune pentru scoaterea statului din captivitate. Cât despre revenirea democratului Vlad Plahotniuc în politică, au spus că ţine de domeniul penal şi necesită o investigaţie din partea organelor de urmărire penală. „Trebuia să fie organizat congresul în cadrul căruia să se decidă revenirea la funcţia de prim-vicepreşedinte al Partidului Democrat”, a menţionat Alexandru Slusari.

În altă ordine de idei, membrii formaţiunii au anunţat că vor depune astăzi, 23 decembrie, la Ministerul Justiţiei actele statutare modificate ca urmare a congresului din 13 decembrie, când Partidul Forţa Poporului a fost redenumit în Partidul Politic Demnitate şi Adevăr, iar preşedinte a fost ales Adrian Năstase. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite