Parlamentul va întruni voturile necesare pentru anularea imunităţii parlamentare

Parlamentul va întruni voturile necesare pentru anularea imunităţii parlamentare

FOTO Arhivă

Parlamentul va întruni cel mai probabil numărul necesar de voturi pentru modificarea Constituţiei la capitolul ce ţine de anularea imunităţii deputaţilor, au declarat mai mulţi deputaţi PDM, PSRM şi PL la Moldova 1, transmite IPN.

Deputatul PDM, Sergiu Sîrbu,susţine că anularea imunităţii deputaţilor este necesară pentru a asigura egalitatea tuturor cetăţenilor în faţa legii. „Sunt deputaţi care au un comportament arogant, încalcă legea, iar poliţia nu poate să le facă nimic, deoarece au imunitate. Pentru a elimina astfel de abuzuri, vom vota pentru anularea imunităţii parlamentare”, a spus Sîrbu.
 
Deputatul PSRM, Vasile Bolea, susţine că formaţiunea va vota pentru anularea imunităţii deputaţilor. „Trebuie lipsiţi de imunitate şi alte categorii de funcţionari ca guvernatorul BNM, judecătorii, magistraţii CC. Dar s-ar putea ca pe ultima sută de metri acest proiect să nu fie supus votului, deoarece printre PDM sunt din cei care nu doresc să rămână fără imunitate, printre aceştia fiind chiar preşedintele de onoare, Dumitru Diacov”, a declarat Bolea.
 
Şi deputatul PL, Ion Casian, a dat asigurări că formaţiunea pe care o reprezintă va vota ridicarea imunităţii parlamentare. „La sigur că vom vota. Este o iniţiativă sinceră, o voinţă politică de a face reforme şi de a merge înainte”, a spus Casian.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: