Oficial. Alegerile prezidenţiale din R.Moldova se vor desfăşura pe 1 noiembrie 2020

0
Publicat:
Ultima actualizare:
alegeri Moldova

Parlamentul R.Moldova a aprobat, cu votul a 50 de deputaţi, propunerea fracţiunii PSRM privind stabilirea datei alegerilor prezidenţiale pe data de 1 noiembrie 2020.

Deputatul PAS Sergiu Litvinenco a propus ca alegerile prezidenţiale să fie stabilite pentru ziua de 25 octombrie. „Cu cât mai repede vom stabili data alegerilor, cu atât mai repede vom scăpa de Igor Dodon”, a afirmat Sergiu Litvinenco, subliniind că ziua de 25 octombrie este prima duminică când, potrivit Codului Electoral, poate fi stabilită data alegerilor. Propunerea lui Litvinenco nu a fost susţinută.

Amintim că, deocamdată, intenţia de a candida la prezidenţiale au anunţat-o liderul PUN, Octavian Ţîcu, şi preşedintele Platformei DA, Andrei Năstase. Acestora li s-ar putea adăuga lidera PAS, Maia Sandu, actualul preşedinte al ţării, Igor Dodon, primarul de Bălţi, Renato Usatîi, liderul Mişcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu, care a spus că nu exlude această posibilitate, dar şi alţi candidaţi care încă nu au făcut vreun anunţ pe acest subiect.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite