Oferta PPDA pentru Maia Sandu: Andrei Năstase preşedinte, Sandu prim-ministru

Oferta PPDA pentru Maia Sandu: Andrei Năstase preşedinte, Sandu prim-ministru

FOTO colaj

Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr a emis marţi, 11 octombrie, un comunicat de presă în care prezintă soluţia formaţiunii privind desemnarea candidatului comun pentru funcţia de preşedinte al Republicii Moldova. PPDA propune să nu se mai piardă timpul şi să fie înaintat Andrei Năstase în calitate de candidat comun al PLDM, PPDA şi PAS, iar Maiei Sandu să-i revină funcţia de premier.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Suntem într-un moment important din istoria şi viaţa ţării noastre, moment pe care l-am apropiat împreună cu sutele de mii de cetăţeni care prin protest şi-au cerut dreptul la o viaţă demnă, dând dovadă de curaj şi luciditate în lupta cu regimul oligarhic.

Mişcarea protestatară a edificat şi a oferit cetăţenilor o nouă alternativă politică, Partidul „Platforma Demnitate şi Adevăr”, cu structuri temeinice în ţară şi diaspora, constituite din cei mai activi şi dedicaţi cetăţeni. Oameni care nu au avut funcţii publice, nu au participat în actul de guvernare, nu sunt implicaţi în scandaluri şi acte de corupţie.

În pofida faptului că, potrivit ultimelor studii sociologice, Andrei Năstase, candidatul Partidului „Platforma Demnitate şi Adevăr” este pe un trend ascendent şi cel mai bine poziţionat faţă de contracandidaţii puterii şi opoziţiei geopolitice, considerăm că, în condiţiile R. Moldova, sondajul de opinie, chiar dacă este comandat de o instituţie internaţională, dar realizat de una moldovenească, nu este instrumentul suficient de desemnare a candidatului unic.

Cu regret constatăm că partenerii noştrii au respins mecanismele suplimentare de identificare a candidatului unic, propuse de Partidul „Platforma Demnitate şi Adevăr”. În prezent am ajuns în situaţia în care amânarea deciziei de desemnare a candidatului unic este păguboasă şi pune în pericol nu doar eficienţa campaniei electorale a acestuia, dar şi şansa ţării la schimbarea mult aşteptată de cetăţeni.

Ţinând cont de factorii obiectivi enunţaţi mai sus, Biroul Politic al Partidului „Platforma Demnitate şi Adevăr” reiterează oferta politică a partidului, exprimată constant, atât în spaţiul public, cât şi în cadrul discuţiilor cu partenerii de dialog, privind consolidarea forţelor democratice şi anti-oligarhice pe o platformă comună, cu o agendă comună ce ar viza atât alegerile prezidenţiale, cât şi cele parlamentare anticipate, şi anume:  desemnarea lui Andrei Năstase în calitate de candidat unic pentru scrutinul din 30 octombrie 2016, Partidului „Acţiune şi Solidaritate” revenindu-i dreptul de a înainta candidatul la funcţia de Prim-Ministru. Dat fiind faptul că am trecut peste toate limitele de timp, aşteptăm reacţia partenerilor noştri până la 13 octombrie, orele 14.00.

În situaţia în care partenerul de dialog nu consimte asupra acestei formule, Partidul „Platforma Demnitate şi Adevăr” va participa la scrutinul prezidenţial din 30 octombrie 2016 prin sprijinirea în campania electorală a candidatului desemnat de PAS”, se arată în comunicatul PPDA.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările