Octavian Ţîcu: Continuarea alianţei PSRM-ACUM este nocivă sub orice formă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Deputatul Blocului ACUM Octavian Ţîcu afirmă că situaţia este complicată în interiorul Blocului ACUM, mai ales după ce Socialiştii au propus un acord de colaborare de lungă durată, pentru că foarte mulţi deputaţi din ACUM, inclusiv el, nu sunt gata să sprijine această iniţiativă.

„Eu cred că este nocivă continuarea acestei alianţe, sub orice formă”, a subliniat Octavian Ţîcu într-un interviu pentru Europa Liberă.

Octavian Ţîcu a subliniat că „modul de acţiune a Blocului ACUM şi a PSRM este diferit”. 

„Socialiştii vin cu o experienţă deja testată în relaţiile pe care le-a avut cu PD, de complicitate la regimul oligarhic. Ei negociază cu oamenii PD foarte deschis, ca în târg. Noi nu putem aşa, noi suntem de o altă factură. Şi atunci, aceşti oameni desigur că vin în câmpul socialiştilor. Asta s-a întâmplat şi la aceste concursuri”, a menţionat parlamentarul.

În opinia lui, Blocul ACUM nu trebuie să accepte o coaliţie de guvernare cu PSRM de lungă durată, dar trebuia să spună clar cetăţenilor că, după ce va avea o înţelegere temporară cu Socialiştii cu scopul de a deoligarhiza statul, se va merge la alegeri parlamentare anticipate.

Întrebat dacă actualul parteneriat între PSRM şi ACUM trebuie întrerupt, deputatul a spus: „Acest parteneriat trebuie dus la finalitate prin felul prin care a fost conceput, după care trebuie să avem alegeri libere şi toţi concurenţii trebuie să meargă într-un Parlament care să fie în baza principiului reprezentativităţii şi a votului proporţional”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite