O nouă comisie pe lângă preşedinte va verifica activitatea conducerii ţării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a semnat pe 28 iulie decretul de constituire a Comisiei pentru Controlul Public din cadrul Consiliului Societăţii Civile pe lângă preşedintele Republicii Moldova.

Preşedintele ales al comisiei, Fiodor Ghelici, a declarat luni, 31 iulie, în cadrul unei conferinţe de presă la IPN, că aceasta va reprezenta o structură ce va activa în interesul cetăţenilor, „îi va apăra pe cetăţenii nevoiaşi şi obijduiţi de autorităţi, va proteja banii poporului de hoţii şi bandiţii de la diferite niveluri ale puterii şi va apăra dreptatea şi legea”.

Potrivit lui Fiodor Ghelici, comisia va rezolva problemele cetăţenilor prin verificarea veridicităţii informaţiei parvenite din teritoriu, după care aceasta va fi raportată preşedintelui. „Preşedintele are suficiente împuterniciri de a indica organelor responsabile să efectueze verificări, după care noi vom verifica munca lor. Vom verifica respectarea legii, a Constituţiei, de către toate structurile puterii, indiferent din ce partid fac parte. Nu mă interesează de e primar sau procuror, el serveşte poporului”, a spus Fiodor Ghelici.

Fiodor Ghelici a remarcat că la întoarcerea preşedintelui din vacanţă vor discuta pe seama deschiderii unor subdiviziuni ale Comisiei în teritoriu. Potrivit lui, Comisia nu este angajată politic, iar membrii ei nu sunt salarizaţi, ci doar „ajută preşedintele şi îşi îndeplinesc datoria de cetăţean activ social”.

Preşedintele Comisiei, Fiodor Ghelici, a îndemnat oamenii să semnaleze problemele cu care se confruntă la adresa: Aparatul Preşedintelui, Comisiei pentru Controlul public din cadrul Consiliului Societăţii Civile pe lângă preşedintele Republicii Moldova, Fiodor Ghelici, pe poşta electronică: moldova-mea@mail.ru, sau pe pagina personală de facebook.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite