Mark Tkaciuk şi Iurie Muntean au fondat „primul partid anticriză din Moldova”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Adevărul. Mark Tkaciuk

Pe scena politică din Republica Moldova a apărut un nou partid, numit Partidul Acţiunii Comune – Congresul Civic, fondat de foştii deputaţi Mark Tkaciuk şi Iurie Muntean. Partidul se poziţionează ca fiind „primul partid anticriză din Republica Moldova”. Programul politic al noii formaţiuni a fost publicat de către Mark Tkaciuk pe pagina sa de  Facebook, transmite IPN.

Potrivit programului, partidul îşi propune „schimbarea în mod rapid şi radical a întregul sistem de relaţii publice, în care economia modernizată trebuie să fie pusă în serviciul dezvoltării umane continue”.

De asemenea, partidul luptă pentru afirmarea şi lărgirea drepturilor şi libertăţilor sociale ale majorităţii absolute a cetăţenilor Republicii Moldova, sprijinindu-se pe iniţiativele şi pe grupurile societăţii civile. Politica acestui partid îşi are temelia în valori precum justiţia socială, solidaritatea şi umanismul, concepţia ştiinţifică asupra lumii şi analiza critică.

Mark Tkaciuk a fost deputat în Parlament între 2001-2002 şi 2009-2014. Este fost consilier prezidenţial al lui Vladimir Voronin. Când a renunţat la mandatul de deputat, în 2014, a fost exclus din PCRM. Atunci, dânsul spunea că se retrage definitiv din politică. Iurie Muntean este fost deputat în Parlament în perioada 2009-2014 şi fost viceministru al economiei pe timpul mandatului de ministru a lui Igor Dodon. A fost exclus din PCRM în 2014, alături de Mark Tkaciuk şi Grigore Petrenco.

Partidul Acţiunii Comune – Congresul Civic este al treilea partid apărut în ultimele zile pe scena politică din Republica Moldova. Un nou partid politic numit Uniunea Salvaţi Basarabia (USB) a fost creat de fostul vicepreşedintele PL, Valeriu Munteanu. Alt partid, numit APEL (Apărarea Persoanei Este Lege), este fondat de fostul consilier local în raionul Drochia din partea PLDM Ghenadie Buzilă.

În Moldova sunt înregistrate 45 de partide politice.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite