Maia Sandu anunţă consultări cu fracţiunile parlamentare pentru desemnarea candidatului la funcţia de prim-ministru

Maia Sandu anunţă consultări cu fracţiunile parlamentare pentru desemnarea candidatului la funcţia de prim-ministru

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, va avea vineri, 30 iulie, consultări cu fracţiunile parlamentare pentru identificarea candidatului la funcţia de prim-ministru al Republicii Moldova.

Ştiri pe aceeaşi temă

Consultările vor avea loc în ordinea următoare:

8.30 – Fracţiunea Partidului politic „Partidul Acţiune şi Solidaritate”

9.00 – Fracţiunea Blocului electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor

9.30 – Fracţiunea Partidului politic „Şor”.

Surse din PAS au confirmat pentru Adevărul că Natalia Gavriliţa va fi noul prim-ministru al Republicii Moldova.

Potrivit legislaţiei, majoritatea parlamentară propune un candidat la funcţia de prim-ministru, care este desemnat ulterior de către şeful statului. Candidatul desemnat are 15 zile la dispoziţie pentru a-şi forma echipa de miniştri şi pentru a elabora programul de guvernare, după care se prezintă în plenul Parlamentului pentru a solicita vot de încredere.

Amintim că deputaţii au ales conducerea Parlamentului, au format Biroul permanent şi au constituit fracţiunile parlamentare, în şedinţa din 29 iulie. Prin urmare, Igor Grosu va deţine funcţia de speaker, iar vicepreşedinţii Parlamentului vor fi Mihai Popşoi (PAS) şi Vlad Bătrîncea (Blocul Comuniştilor şi Socialiştilor).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările