Liuba Şova şi Nicolae Roşca, numiţi de Guvern în calitate de judecători la Curtea Constituţională

Liuba Şova şi Nicolae Roşca, numiţi de Guvern în calitate de judecători la Curtea Constituţională

FOTO gov.md

Liuba Şova şi Nicolae Roşca au fost numiţi în calitate de judecători la Curtea Constituţională din partea Guvernului joi, 15 august, în cadrul şedinţei Cabinetului de Miniştri, condus de premierul Maia Sandu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Liuba Şova este magistru în drept şi lector superior la Facultarea de Drept din cadrul USM, din 1994. În perioada 2005-2007, a activat în calitate de consilier al preşedintelui Curţii Constituţionale.

Potrivit Centrului de Resurse Juridice din Moldova, Nicolae Roşca este avocat, şeful catedrei „Dreptul Antreprenoriatului”, Universitatea de Stat din Moldova (USM).

În perioada 1992 – 2012 a activat în cadrul Facultăţii de drept, Universitatea de Stat din Moldova. A fost lector în cadrul Centrului de instruire a judecătorilor şi a activat în calitate de membru al Consiliului de experţi a Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, membru al Comisiei de Licenţiere a Activităţii Notariale, membru al Comisiei de Licenţiere a Profesiei de Avocat, membru al Consiliului ştiinţific consultativ de pe lângă Curtea Supremă de Justiţie. Pe parcursul activităţii sale a participat la elaborarea şi expertiza mai multor proiecte de legi.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările